de Marcel Buciuman in Decoratiuni
Atunci cand decorezi o locuinta mica lipsa spatiului va fi probabil cea mai mare provocare. Va trebui sa acorzi atentie tuturor detaliilor, de la designul interior si pana la fiecare piesa de mobilier, punand accent pe multifunctionalitatea si capacitatea de extindere a acestora.
Iar daca esti nevoit sa folosesti aceeasi incapere atat ca zona de zi cat si ca zona de noapte, sau poate doar sa transformi sporadic livingul in camera de oaspeti, canapeaua extensibila poate fi una dintre solutiile salvatoare.
O canapea extensibila bine aleasa iti permite sa ai peste zi un living confortabil si estetic iar noaptea iti ofera conditii optime pentru un somn odihnitor.
Este important insa sa tii cont de o serie de factori pentru a alege canapeaua extensibila perfect adaptata nevoilor tale.
Un prim aspect este cadrul care asigura scheletul canapelei si de care depinde in buna masura durablitatea canapelei. Acesta poate fi metalic, din lemn sau din polietilena de inalta densitate.
Prima varianta, cadrul metalic, este cea mai rezistenta dar prezinta si unele dezavantaje precum un pret mare si o manipulare mai dificila datorita greutatii.
Daca cadrul este din lemn, de preferat ar fi lemnul masiv, bine uscat si de esenta tare precum fagul sau nucul, mai ales daca are portiuni vizibile.
Canapelele cu cadrul din plastic sau placaje conglomerate din lemn pot fi tentante datorita pretului mai scazut, insa la o utilizare intensa este posibil sa-si arate limitele in privinta rezistentei.
Urmatorul aspect este dat de materialele ce compun structura saltelei, atat la nivelul sezutului cat si a spatarului ce devine adesea, dupa extensie, o continuare a acestuia. Clasicele canapele cu arcuri si burete de pe vremea bunicilor au lasat locul unor canapele cu o structura complexa formata din straturi succesive de arcuri speciale, spuma poliuretanica, latex etc, care asigura confort, rezistenta si stabilitate in timp.
Un alt aspect il reprezinta alegerea tapiseriei canapelei. Pielea naturala, pielea ecologica sau materialele textile sunt posibile optiuni iar alegerea este mai degraba una subiectiva, tinand de gusturile personale.
Daca unii prefera pielea pe considerentul ca este un material natural, altii, adepti ai protejarii drepturilor animalelor nici nu vor concepe o astfel de canapea in casa lor.
Pe de alta parte, pielea ecologica este mai ieftina si poate sa imite ca aspect destul de bine pielea naturala, insa nu este nici pe departe la fel de rezistenta ca aceasta.
Materialele textile acopera o paleta nelimitata de culori si texturi iar preturile acestora sunt la fel de variate in functie de compozitie: fibre naturale, fibre sintetice sau, cel mai adesea, combinatii ale acestora.
Va recomandam sa incercati sa gasiti un model de canapea cu tapiseria detasabila care sa permita curatarea facila, mai ales daca aveti copii mici, animale de companie sau suferiti de alergii.
Si, pentru ca vorbim despre canapele extensibile, mecanismul de extindere este un alt element caruia trebuie sa-i acordam o atentie deosebita. Sistemul de extindere trebuie sa fie fiabil, silentios, usor si rapid de manevrat.
Alti factori importanti in alegerea unei canapele extensibile
Am incercat, prin cele 12 modele de canapele extensibile prezentate in acest articol, sa acoperim o gama cat mai diversificata de stiluri, materiale, culori, forme si moduri de extindere.
Daca niciuna nu v-a convins insa ca este canapeaua extensibila perfecta pentru locuinta voastra, va invitam sa analizati si alte oferte de canapele extensibile.
Sursa: CaseSiGradini.ro