'Cutia plutitoare', casa moderna din inima padurii - galerie foto

de Nic Gavra in Constructii

Rado Redux, creatia arhitectului de origine ceha Ladislav Rado, este o locuinta moderna, cu influente japoneze, construita in perioada 1956-1957. Casa reflecta simplitatea si este conectata cu peisajul inconjurator.

Proprietarii actuali ai locuintei au solicitat firmei Gluck + din New York o noua reamenajare, care sa corecteze erorile facute la o renovare a casei din anul 1980.

Casa moderna care reflecta simplitatea - exterior

Arhitectii au reusit o renovare care a respectat cerintele ca doar 93 de metri patrati sa poata fi adaugati constructiei initiale si ca lucrarile sa se incadreze intr-un buget limitat. Printr-o planificare eficienta s-au redus costurile cu o treime, astfel ca limita de buget nici macar nu a fost atinsa.

Cutia plutitoare, o casa moderna care reflecta simplitatea - exterior Cutia plutitoare, o casa moderna care reflecta simplitatea - exterior

Nivelului superior al casei pastreaza forma de "cutie plutitoare", avand fatada in intregime invelita in lemn. Peretii de sticla, cu bune proprietati izolatoare, conecteaza, vizual, interioarele (amenajate minimalist) cu padurea care inconjoara casa.

Cutia plutitoare, o casa moderna care reflecta simplitatea - interior

Pat Stefania, lemn masiv de stejar, 160x200 cm

Pat dublu lemn masiv de stejar Casa moderna care reflecta simplitatea - interior Cutia plutitoare, o casa moderna care reflecta simplitatea - dormitor

Ferestrele glisante din dormitorul matrimonial asigura accesul la un balcon ce pare a se afla situat direct in coronamentul copacilor.

Cutia plutitoare, o casa moderna care reflecta simplitatea - exterior

Foto: Gluck +

Daca v-a placut aceasta locuinta, aflati informatii despre un alt proiect interesant al firmei de arhitectura Gluck+ in articolul Iarba verde de pe... casa sau cum poate fi o constructie in armonie cu natura - galerie foto.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!