Iarba verde de pe... casa sau cum poate fi o constructie in armonie cu natura - galerie foto

de Nic Gavra in Recomandari

Casele semiingropate, care au un impact redus asupra peisajului inconjurator, reprezinta o parte a creatiilor firmei de arhitectura si design Gluck + din New York.

Tocmai de aceea, atunci cand niste clienti mai vechi, pentru care firma Gluck + a realizat in 2004 o constructie spatioasa, situata in Muntii Stancosi, Colorado, au solicitat proiectarea unei case de oaspeti care sa afecteze cat mai putin privelistea spectaculoasa spre munti, s-a optat pentru o casa semiingropata.

 

Casa de oaspeti acoperita cu iarba

Clientii au dorit o structura separata care sa fie amplasata in partea de sud a proprietatii, intre un parau si un drum de acces. Noua constructie este formata din doua zone rectilinii, care se intersecteaza si care ofera intimidate curtii alaturate, unde se afla si piscina. Impactul vizual al noii structuri asupra casei principale este mult diminuat de acoperisul pe care creste iarba si care are o panta de 20 de grade. Pentru locatarii casei principale, partea cea mai apropiata a noi constructii pare de fapt o mica colina inverzita!

Casa de oaspeti acoperita cu iarba Casa de oaspeti acoperita cu iarba Casa de oaspeti acoperita cu iarba Casa de oaspeti acoperita cu iarba Casa de oaspeti acoperita cu iarba

Zona de zi unde se afla livingul, bucataria si locul de luat masa are spatii vitrate pe ambele laturi, usile glisante de dimensiuni mari asigurand, intr-o parte, accesul la terasa si piscina, iar in cealalta parte la o curte intima, de unde este vizibil doar cerul.

Elementul inedit al acestei curti este reprezentat de un semineu in aer liber.

Casa de oaspeti acoperita cu iarba Casa de oaspeti acoperita cu iarba Cealalta jumatate a casei de oaspeti gazduieste cele trei dormitoare si garajul. Pe latura sudica, peretele dormitoarelor este mascat, partial, de panuorile solare care incalzesc apa din piscina si cea menajera, dar care contribuie si la incalzirea locuintei. Casa de oaspeti acoperita cu iarba Casa de oaspeti acoperita cu iarba

Situata intr-un cadru natural pitoresc si fiind construita astfel incat sa aiba un impact cat mai mic asupra mediului, folosind preponderent materiale de constructii naturale, constructia reprezinta "mai mult decat o casa de oaspeti": este "un spatiu comun al intregii familii".

Casa de oaspeti acoperita cu iarba

Sursa foto: Gluck +

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!