Farmecul stilului mediteranean intr-o casa de vis

de Marcel Buciuman in Recomandari

Cu radacini in arhitectura spaniola, italiana si greaca, stilul mediteranean a traversat oceanul gasindu-si, daca putem spune asa, o a doua casa in sudul Statelor Unite, din Florida si pana in California.

Casa stil mediteranean - fatada

Casa pe care o prezentam astazi este o creatie a arhitectilor de la Bar Architecture si se incadreaza perfect in traditia caselor in stil mediteranean, atat ca elemente arhitectonice cat si ca localizare.

Construita intr-o zona viticola din apropierea Golfului San Francisco, somptuoasa constructie atrage de indata privirea prin coloanele sale grecesti, acoperisul cu tigle ceramice romane (olane), tencuiala pastelata, obloanele din lemn ce insotesc ferestrele, pavajele din piatra naturala si, desigur, terasele ample ce inconjoara intreaga casa.

Dorinta proprietarilor, de a avea o casa in care sa fie dificil sa spui unde se termina casa si unde incepe peisajul inconjurator, a fost atent respectata de arhitecti. Chiar daca este amplasata in varful unei coline, casa se confunda cromatic cu natura din jur.

Casa stil mediteranean

Acelasi sentiment de nesfarsit il sugereaza pana si piscina, sau imensa pivnita de vinuri care se deschide spre exterior asemeni unui portal, prin incaperi succesive, terminate intr-o superba terasa, continuata la randul ei de o gradina impecabila, inconjurata si aceasta de peisajul infinit.

Casa stil mediteranean - intrare crama

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

mobiler de gradina lemn masiv

Iar din casa, inspre pivnita de vinuri coboara o scara in spirala, parca nesfarsita si aceasta.

Casa stil mediteranean - Scara spirala

Sa lasam insa mai bine imaginile sa ne poarte cu gandul spre insoritele meleaguri mediteraneene.

Casa stil mediteranean - crama Casa stil mediteranean - fatada principala Casa stil mediteranean - pergola Casa stil mediteranean - pergola Casa stil mediteranean - piscina Casa stil mediteranean - intrarea principala Casa stil mediteranean - hol Casa stil mediteranean - living Casa stil mediteranean - semineu Casa stil mediteranean - bucatarie Casa stil mediteranean - dining Casa stil mediteranean - scara Casa stil mediteranean - dormitor

Pat lemn masiv, alb, design clasic

Pat lemn masiv, alb, design clasic Casa stil mediteranean - baie

Foto: Matthew Millman

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!