Locuinta ultramoderna cu origini si detalii traditionale - galerie foto

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Ce ai alege intre o locuinta ultramoderna si una traditionala, cu accente istorice chiar? Dar de ce nu le-ai avea pe amandoua, intr-o singura locuinta?

Arhitectii de la ZEC Architects au incheiat recent unul dintre cele mai creative proiecte ale lor, implicand extinderea si transformarea cladirii unei vechi statii de cale ferata intr-o locuinta ultramoderna.

Fatada locuinta statie cale ferata

Proiectul incita prin doua contraste evidente.

Primul contrast este generat de localizarea constructiei, marginita pe de o parte de linia de cale ferata ce leaga Amsterdam de IJmuiden, in timp ce pe cealalta parte incepe Parcul National South Kennemerland.

Fatada locuinta statie cale ferata

Arhitectii au preluat aceasta contradictie dintre sinele lungi, metalice, ale caii ferate si unduirile dunelor de nisip ale Parcului National, extinzand-o si la nivel arhitectural.

Astfel, la cladirea existenta au fost atasate, pe doua laturi, cate o extensie cubica din otel si sticla, care contrasteaza izbitor cu arhitectura pitoreasca a vechii case din caramida si lemn.

Fatada locuinta statie cale ferata

Pat Stefania, lemn masiv de stejar, 160x200 cm

Pat dublu lemn masiv de stejar Living locuinta statie cale ferata Living locuinta statie cale ferata

Contradictia de materiale si stiluri continua si la interior. Elemente precum grinzile din lemn, caramida bruta sau chiar vechile ferestre au fost conservate si alaturate mobilierului, corpurilor de iluminat sau altor obiecte de decor moderne. Living locuinta statie cale ferata

Constructia veche a ramas inima locuintei, spatiile deschise permitand comunicarea nestingherita cu noile corpuri ale cladirii, create parca pentru a extinde interiorul casei in natura inconjuratoare.

Scara locuinta statie cale ferata Scara locuinta statie cale ferata Bucatarie locuinta statie cale ferata Dining locuinta statie cale ferata

Iar bogata colectie de cactusi si alte multe plante ce decoreaza casa contribuie si ele la integrarea in peisajul invecinat.

Dining locuinta statie cale ferata Bucatarie locuinta statie cale ferata Dormitor locuinta statie cale ferata Terasa locuinta statie cale ferata Sectiune casa

Foto: ZEC Architects - Sectiune transversala

Arhitect:ZEC Architects

Foto: Cornbread Works

Suprafata desfasurata: 190 mp

Incepere proiectare: 2009

Finalizare constructie: 2012

Locatie: Santpoort, Olanda

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!