Frumusetea si durabilitatea marmurei si travertinului

in Decoratiuni

Material oferit de PiatraOnLine.ro.
 
Pentru a crea suprafete de o frumusete si o durabilitate de neegalat, pietre naturale precum marmura si travertinul sunt alegerile preferate de sute de ani. Lastre taiate cu precizie si pardoseala din marmura si travertin sunt sinonime cu roialitatea, bogatia si eleganta.

 

 

Cum se formeaza marmura si travertinul

 

Marmura este o piatra metamorfica. La inceput este ca si limestone-ul o piatra sedimentara; limestone-ul este transformat in marmura odata cu trecerea timpului datorita caldurii mari si presiunii sau reactiilor chimice din interiorul pamantului.

 

Ca si orice alt material, marmura este de diferite tipuri iar denumirile vin in functie de locul de unde au fost extrase. De exemplu Paros si Pantelli din Grecia, marmura italiana Carrara, Sunny din Egipt si Emperador Dark din Spania. Marmura prezinta diferite culori senzationale inclusiv albastru, alb si negru.

 

Alegerea materialelor pentru finisaje

 

Pereti travertin

 

Folosite de milenii in palate, catedrale, temple, marmura si travertinul sunt preferintele contemporane pentru diferite aplicatii. Acestea se folosesc inclusiv pentru realizarea de blaturi din marmura, pardoseala din marmura, blaturi din travertin pentru bucatarii si bai, pardoseala din travertin, iar cea mai noua tendinta o reprezinta chiuvetele de bucatarie si baie din marmura si travertin.

 

Chiuvete de bucatarie si baie din marmura si travertin

 

Acestea din urma sunt extrem de durabile si va imbogatesc spatiul in care sunt amplasate.

 

Folosite pentru aceste aplicatii dar si pentru multe altele, lastrele si placile din marmura si travertin ofera o frumusete senzationala amenajarii unei bucatarii sau a reamenajarii oricarei bai.

 

Rock Star Construct prin site-ul www.PiatraOnLine.ro va pune la dispozitie o gama variata de produse pentru orice tip de proiect: materiale taiate la dimensiune, toata gama de pietre naturale si produse de decor din piatra naturala. Rock Star Construct are un depozit situat in Bucuresti, sectorul 1, ce va asigura stocuri permanente pentru toata gama de produse si va sta permanent la dispozitie gata sa va ofere informatii legate de produsele comercializate.

 

Placaje cu travertin

 

Nu doar baia si bucataria sunt locurile care pot beneficia de atractivitatea si frumusetea alegerii acestor pietre naturale. Pardoseala din marmura complementata de un blat din marmura poate da un design contemporan cu un ambient al unei lumi antice. O masuta de cafea din marmura sau o masa din marmura pentru sufragerie in combinatie cu un lemn exotic va fi cu siguranta piesa de rezistenta din orice incapere.

 

Sfaturi pentru proprietari

 

Urmatoarele sfaturi sunt pentru proprietarii care se gandesc sa foloseasca marmura sau travertinul pentru proiectele de reamenajare.

 

Marmura si travertinul au caracteristici similare care necesita curatare si intretinere speciala pentru a preveni patarea si decolorarea suprafetelor. Calcitul este un mineral care absoarbe si se gaseste in marmura si travertin. Reactioneaza la substantele acide precum sucul de lamaie si portocale si la anumite solutii de curatare. Datorita porozitatii crescute a acestor materiale, uleiul poate penetra suprafata pietrei. Se recomanda curatarea speciala pentru a evita patarea definitiva a suprafetelor cu aceste substante daunatoare.

 

Daca achizitionatimarmura sau travertin pentru pardoseala, asigurati-va o cantitate suficient de mare din acelasi lot. Daca nu este suficient materialul si incercati sa cumparati mai tarziu, cu siguranta culorile si texturile nu se vor potrivi identic.

 

Piatra naturala difera daca este folosita pentru pardoseala, blaturi sau placari de pereti. Cand montati o pardoseala sau o terasa cumparati doar pardoseala recomandata pentru acest scop.

 

Instalarea de catre profesionisti

 

Instalarea pardoselilor din marmura sau travertin necesita un nivel ridicat de indemanare si maiestrie. Instalarea necorespunzatoare poate duce la distrugerea intregii pardoseli din piatra naturala, fapt care va necesita timp si bani pentru inlocuirea acesteia. Se recomanda sa cereti ajutorul unor specialisti in domeniu pentru instalarea si montarea placilor.

 

Orice tip de blat, pardoseala sau chiuveta din marmura sau travertin necesita si o intretinere corespunzatoare. Astfel, dupa montaj este recomandat sa folositi un detergent special pentru pardoseli, care elimina orice impuritate, urmele de adeziv sau chit si deschide porii pentru o impermeabilizare cat mai corecta. Solutiile de tratare/impermeabilizare sunt special concepute pentru suprafete lucioase si se aplica de catre o echipa specializata, in caz contrat riscati sa matuiti suprafata tratata.

 

Folositi LMP MPG Sealer, o solutie inovatoare de protectie bazata pe microtehnologia de impregnare. Tratament incolor cu o formula speciala pentru folosirea pe placi polisate. Adecvat atat pentru suprafetele blaturilor, peretilor si pardoselilor. Protejeaza foarte bine impotriva apei, uleiului, unsorii si impuritatilor. Inainte de a folosi LMP MPG Sealer curatati si uscati suprafata. Aplicati produsul pe suprafata prin utilizarea unui burete sau a unei carpe moale, lustruiti si inlaturati produsul in exces.

 

In cazul blaturilor, puteti achizitiona un chit complet de curatare, impermeabilizare si intretinere precum cel de la LTP Stonecare. Pentru chiuvete aveti nevoie de un impermeabilizant tip spray ce se foloseste cu usurinta de orice adult (acest spray va fi suficient pentru o perioada minima de 2-3 ani - LTP Grout tile protector) iar detergentul se foloseste pentru intretinere (va recomandam LTP Stonewash) ca si inlocuitor al detergentilor traditionali ce contin chimicale ce pot distruge suprafata chiuvetelor din marmura sau travertin.

Autor: Mariana Bradescu

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!