Caramida sub lupa: pereti de caramida in amenajarile interioare

in Decoratiuni

Material oferit de Kromston, importator de caramida aparenta klinker, parchet si pardoseli din pluta, lambriuri din pluta pentru perete, izolatii termice si fonice din pluta, materiale pentru montaj si finisaj
 
Amenajarile care includ si pereti placati cu caramida pun mai multe dificultati decat cei care sunt doar zugraviti, insa rezultatul este unul pe cat de durabil pe atat de frumos.

 

 

Peretii placati in interiorul locuintei surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este un decor modern, fie ca este unul rustic, ceea ce impune mai multa atentie la amenajarea restului incaperii.

 

In cele ce urmeaza incercam sa va oferim cateva idei de amenajari interioare in care sa folositi placarile cu caramida aparenta.

 

Pereti de caramida in amenajarile interioare 1. Folositi-va de materiale textile

 

Jucati-va cu texturile materialelor, puneti in contrast suprafata aspra, dura a caramizii cu textile luminoase, placute la pipait. Puteti obtine chiar si un interior cu accente feminine daca mai adaugati corpuri de iluminat si accesorii potrivite, ca si in fotografia alaturata.

 

 

 

 

Caramida in amenajarile interioare 2. Alegeti un punct focal

 

Nu faceti greseala sa priviti peretele placat cu caramida ca o canava goala pe care puteti pune ce doriti. Culoarea si textura caramizii fac deja din perete o piesa focala a amenajarii. De aceea daca mai doriti sa adaugati ceva, limitati-va la o singura piesa simpla care sa atraga privirile. Piesele de arta sau fotografiile se vor "pierde" in ansamblul general.

 

 

Caramida in amenajarile interioare 3. Ganditi modern

 

Caramida e tot mai intalnita in amenajarile moderne. Accentuati ideea de modern folosind mobila adecvata cu linii simple. Totusi nu uitati sa dati o nota de caldura si comfort din moment ce amenajarile moderne tind sa fie reci.

 

Caramida in amenajarile interioare 4. Oglinzi

 

Oglinzile pot adauga o perspectiva interesanta unei camere in care este caramida.

 

 

 

 

5. Culori

 

Caramida poate fi intr-o varietate destul de mare de culori. Amenajarea cea mai facila se realizeaza bineinteles cu caramida alba deoarece este similar cu a avea peretii albi.

 

Cel mai dificil este sa incorporati caramida rosie. Fie o folositi in combinatie cu nuante de bej si alb ca in primul exemplu de mai jos, fie sunteti mai indrazneti si folositi culori reci in nuante mai deschise ca in al doilea exemplu. In ambele cazuri, peretele placat cu caramida rosie ramane vedeta camerei.
Caramida in amenajarile interioare Caramida in amenajarile interioare

 

Caramida in amenajarile interioare 6. Iluminatul

 

Daca doriti sa subliniati si mai mult caramida, plasati corpurile de iluminat astfel incat lumina sa ii puna in valoare. O idee ar fi cea din fotografie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pornind de la aceste idei va dorim sa reusiti sa va amenajati in asa fel locuinta incat sa o transformati in caminul pe care vi-l doriti!

Autor: Dan Fizedean

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!