Revista

Ferestre si usi cu tamplarie din PVC

de Marcel Buciuman in Constructii

Ferestre si usi cu tamplarie din PVC

Intai de toate, sa vedem ce este PVC-ul si de ce a devenit atat de popular ca material pentru tamplarie de ferestre si usi.

Citeste in continuare

Casa pasiva antiseismica

de Marcel Buciuman in Case ecologice

Casa pasiva antiseismica Folex Puternic mediatizat in occident, conceptul de casa pasiva, sau independenta termic, e din ce in ce mai prezent si pe meleagurile noastre. Sa vedem insa prin ce se distinge o casa pasiva de una obisnuita ...

 

Citeste in continuare

Bancile pentru locuinta isi vor promova in comun interesele

de Marcel Buciuman in Financiar

Banca pentru locuinte Cele doua banci pentru locuinte ce activeaza in Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte au anuntat infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania (ABDLR), pentru promovarea si dezvoltarea in comun a activitatii de economisire-creditare in sistem colectiv, dar si pentru acordarea de consultanta in domeniu.

Citeste in continuare

Bougainvillea, floarea de hartie

de Dragos Serban in Gradina, flori de apartament

Bougainvillea, floarea de hartie Daca ti-ai petrecut vreodata vacanta in Turcia, Cipru sau Grecia, precis privirea ti-a fost atrasa de unele case care aveau zidurile acoperite cu un covor rosu. Bougainvillea este o planta fermecatoare facuta parca pentru a impodobi balustradele scarilor exterioare, ferestrele si colturile caselor zugravite in alb sau in culori discrete.

 

Citeste in continuare

Casa cu zero emisii

de Constantin Vlad in Case ecologice

Locuintele nepoluante, un pas spre orasele viitorului Casa Sigma este un prototip de locuinta familiala care incorporeaza multe facilitati ce permit economii energetice substantiale, proiectul fiind primul care va fi certificat drept „aproape complet nepoluant”.

Potrivit unui nou standard national adoptat in luna aprilie in Anglia, cladirile noi vor fi evaluate si din punctul de vedere al eficientei energetice, urmand a fi cotate cu stele si taxate invers proportional cu numarul acestora.

Citeste in continuare

Cum va puteti amenaja un solar

de Dragos Serban in Gradina, flori de apartament

Daca aveti o curte mare si va plac legumele proaspete primavara devreme, constructia unui solar este solutia la indemana. Este mai putin costisitor decat o sera si nu aveti nevoie de autorizatii speciale.

Citeste in continuare

Cum va arata casa viitorului?

de Marcel Buciuman in Decoratiuni

Casa viitorului - mobila si design An de an, cele mai creative minti ale arhitecturii si designului interior se intrec in a-si prezenta creatiile la targul international de mobila si decoratiuni interioare de la Koln, Germania. Si anul acesta, intre 15 si 21 ianuarie, aproximativ 115 000 de vizitatori au trecut pe la ...

 

Citeste in continuare

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter