Si, uneori, hotii nu se rezuma la furt, ci fac si distrugeri greu remediabile.
Vorbesc din exeperienta proprie, pentru ca, din locuinta aproape finalizata, mi-au fost taiate conductele principale de apa si caldura, din cupru, precum si distribuitoarele de caldura. Conductele treceau printr-o ghena de la demisol pana la mansarda, ghena nefiind inca inchisa, asa ca nu le-a fost deloc greu sa opereze. Sa va spun ca pentru mine asta a insemnat, pe langa cumpararea din nou a distribuitoarelor si tevilor de cupru, si spargerea sapei si lipituri facute la fiecare teava, in conditiile in care initial totul era fara lipituri, din distribuitor, prin sapa, direct la calorifer ...
Si totul pentru ca niste mizerabili sa faca bani de baut ducand cuprul la fier vechi. Nu trebuie sa va mai spun ca politia nu a rezolvat cazul de peste 2 ani.
Imediat dupa eveniment mi-am montat alarma, cred ca am si exagerat, am pus senzor pe fiecare fereastra si usa, in ideea ca hotul sa fie surprins de indata ce baga capul sau o mana in casa.
Revin cu intrebarea din titlu, care sunt cele mai sigure moduri de a ne proteja de hoti: garduri inalte, gratii pe ferestre si usi, caini, alarma, etc.?