Camera copilului - de la camera bebelusului la cea a adolescentului!

in Decoratiuni

Material oferit de Interior Store, singura companie ce pune la dispozitia clientilor sai gama completa de servicii si produse pentru o locuinta perfecta.
 
Camera copilului necesita o atentie sporita in ceea ce priveste amenjarea, mobilarea si decorarea, tinand cont de faptul ca aceasta este spatiul in care copilul isi petrece cea mai mare parte din timp.

 

 

Alegerea incaperii si planificarea acesteia

Camera copilului Inainte de a incepe planificarea amenajarii, mobilarii si decorarii camerei copilului, trebuie aleasa incaperea care va deservi copilului Dvs. In ceea ce priveste alegerea incaperii trebuie tinut cont in primul rand de orientarea incaperii. Alegeti sa transformati in camera copilului, cea mai insorita si calduroasa incapere a locuintei, dar si cea mai linistita. Evitati sa organizati camera copilului intr-o incapere cu multi pereti exteriori, orientata spre nord sau cu o deschidere considerabila la o strada aglomerata.

 

Dupa alegerea incaperii care va fi transformata in camera copilului, urmatorul pas este planificarea. Acesta este o etapa absolut necesara, dar si o ocazie perfecta pentru viitoarele mamici de a-si implica partenerul in timpul sarcinii. Incepeti planificarea prin crearea unei schite a inceparii, pe care stabiliti dimensiunile acesteia, locurile usilor si a ferestrelor, precum si alte detalii structurale. Cu ajutorul acesteia va va fi mult mai usor sa amenajati, mobilati si decorati incaperea.

 

Amenajarea incaperii

Camera copilului Pentru amenajarea incaperii alegeti materiale naturale, care sa nu contina substante toxice, nocive pentru copil. Astfel, optati pentru o pardoseala calda, obtinuta cu ajutorul unui parchet eco triplu-stratificat , special pentru “finisaje-bio”. Acesta asigura atat siguranta copilului dvs, precum si o rezistenta foarte mare in timp. Evitati pardoselile reci, deoarece copilul Dvs. isi va petrece o buna perioada in fund, sau mergand de-a busilea; dar si mocheta – deoarece retine foarte mult praf, greu de indepartat. In ceea ce priveste finisajele parchetului – optati pentru nuante neutre, naturale – dar tineti intotdeauna cont de restul incaperilor locuintei. Pentru finisarea peretilor alegeti o vopsea lavabila bio, fara continut de plumb sau mercur. Pentru a crea o incapere vesela, puteti combina vopseala lavabila cu un tapet colorat, cu un design special creat pentru camerele copiilor.

 

Culorile in camera copilului

In mod cert, in ceea ce priveste culorile folosite in camerele de copii, s-a creat un mit – rosu sau roz pentru fete si albastru sau bleu pentru camerele de baieti. Este timpul sa schimbam putin atmosfera in camera copilului. Oricarui copil, este dovedit ca ii plac culorile calde, pastelate; si accentele de culoare tari. Astfel evitati sa creati o incapere intr-o singura culoare. Acesta va fi monotona si nu il va atrage pe copil.

 

Iata cateva combinatii de succes:
- Alb & Roz - Este o combinatie care, cu siguranta va fi pe placul micutelor domnisoare.
- Alb & Albastru - Incearca acesta combinatie pentru camera micutului tau.
- Alb & Orange - Portocaliul este o culoare puternica, care va atrage atentia copilului tau. Combina-l cu foarte mult alb pentru a crea o incapere primitoare si vesela.
- Roz & Bleu - O combinatie inedita, perfecta pentru o camera vesela. Nu folositi nuante puternice ale culorilor, ci nuante pale.
- Galben & Albastru - Un joc de culori complementare, perfect pentru o camera de copii.
- Alb &Verde - O combinatie odihnitoare si vesela in acelasi timp.

 

Mobilierul camerei de copii

Pentru alegerea mobilierului in camera copilului – va trebui sa tineti cont de toate necesitatile acestuia; dar si de faptul ca va creste foarte repede. Astfel, alegeti un mobilier pe care sa il puteti usor personaliza ulterior.

 

Propunerea noastra pentru mobilierul copilului este “Camera care Creste”. Atfel, puteti sa va bucurati odata cu copilul Dvs. de un mobilier practic si functional, incepand din primele zile de viata si pana la adolescenta. Alegeti o colectie de mobilier care sa permita personalizarea acesteia odata cu cresterea copilului Dvs.

 

Camera bebelusului

Camera copilului Mobilarea camerei bebelusului necesita piese de mobilier speciale, precum:

 

- Patutul si salteaua - Alegeti un patut pe rotile, cu sistem de fixare a acestora .Optati si pentru un kit balansoar montat patutului. . Este o alegere foarte practica pentru Dvs.si pentru bebelus. Salteaua aleasa pentru patut trebuie sa fie realizata din materiale anti-alergice, anti-praf si anti-bacteriene; nedefrormabila, si cu husa detasabila. - Masa pentru infasat - O alegere perfecta pentru masa de infasat este comoda cu sertare si suport cu saltea pentru infasat. Acesta este foarte practica, oferind si spatii de depozitare multiple. - Sifonierul - In camera bebelusului alegeti un sifonier cu o compartimentare interioara bine structurata. Alegeti un sifonier cu o lungime de 90 cm si o inaltime de 170 - 200 cm; cu un design vesel, dar simplist – pe care sa il puteti pastra si dupa transformarea camerei bebelusului intr-o camera copil, pre-scolar si chiar scolar. - Comode pentru depozitare - Alegeti pentru depozitare comode cu sertare, sau cu usi - si compartimentate interior. - Alte Spatii depozitare - Optati pentru cuburi suspendate pe perete, polite sau suporturi cu agatatoare.

 

Tot in camera bebelusului va trebui sa se gaseasca si o canapea , de preferabil extensibila, sau macar un lounge sau un fotoliu confortabil.

 

Camera copilului - Trecerea

Camera copilului Trecerea de la camera bebelusului la cea pentru copilul mic, este foarte usor de realizat in cazul in care ati optat pentru o colectie de mobilier modulara, cu piese usor de adaptat in camera copilului. Astfel in acesta etapa vom renunta definitiv la patutul bebelusului - dar asta doar in cazul in care nu ati optat pentru un patut transformabil - precum cele propuse de noi in “Camera care Creste” si la suportul si salteaua aplicate comodei transformate in masa de infasat. In rest vom putea pastra toate piesele de mobilier de pana atunci.

 

La mobilierul deja existent va trebui sa mai adaugam cateva spatii pentru depozitare. Odata cu cresterea copilului, obiectele personale ale acestuia se inmultesc. Astfel spatiul necesar depozitarii nu va mai fi suficient. Optati pentru aplicarea de noi cuburi sau polite suspendate pe perete; ori pentru dulapuri inalte cu usi, compartimentate interior.

 

Odata ajunsi la varsta pre-scolara, marirea sifonierului va deveni o necesitate; la fel si amplasarea unui birou in camera copilului.

 

Este recomandat ca zona de joaca a copilului, sa fie clar delimitata de cea de studiu si de cea de odihna. In cazul in care nu beneficiati de o incapere separata in care copilul sa se poata juca, este bine sa delimitati clar in camera copilului cele trei zone.

 

In ceea ce priveste decorarea camerei copilului, alegeti piese decorative vesele si colorate, in teme specifice copilariei. Optati pentru draperii scurte si lenjerii de pat in aceeasi tematica, covoare cu dimensiuni nu foarte mari, precum si perne decorative.

Autor: Ioana Tinca

Sursa: Interior Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!