Cum pot fi transformate ruinele industriale in bijuterii arhitectonice

in Constructii

In urma cu 100 - 200 de ani, erau considerate adevarate minuni tehnologice si arhitecturale, mandria orasului. In vremea comunismului au fost transformate in intreprinderi de stat sau uzine pentru a li se mari capacitatea de productie. Dupa revolutie, au fost privatizate si scoase la mezat pentru terenul pe care se afla. Constructiile vechi, devenite monumente datorita valorii arhitecturale, sociale si istorice, sunt lasate in paragina si ajutate sa se demoleze pentru a elibera in mod “natural” terenul.

 

 

Metropolis - complex multi-functional din centrul Bucurestiului

 

Cateva cladiri de birouri, un mall sau un cartier residential ar fi mult mai profitabile. Cam asta este pe scurt istoria patrimoniului industrial romanesc. In alte tari europene, fostele industrii sunt transformate in sali de spectacol, muzee sau chiar locuinte. In randurile de mai jos, va prezentam cateva exemple de buna practica, foste fabrici care au fost convertite in caldiri noi si care au devenit afaceri de success. La polul opus, foste industrii lasate in paragina, minuni arhitecturale, distruse sub ochii nostrii.
 
Cea mai veche tipografie din Bucuresti, transformata in hotel de 4 stele
 
Tipografia “Cartea romaneasca”, construita in 1919 pe bd. Iancu de Hunedoara, in apropiere de intersectia cu Calea Dorobantilor, s-a transformat din 2009 intr-o cladire moderna care adaposteste un hotele de patru stele, birouri si un centru comercial. Din vechea tipografie a mai ramas doar fatada de caramida vizibila dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara si cladirea administrativa care a fost restaurata integral. Dezvoltatorul, firma austriaca Soravia a investit in acest proiect aproximativ 38 de milioane de euro. « La un an de la inaugurare, aproape tote spatiile din cladire au fost inchiriate. A mai ramas doar ultimul etaj, unde suntem in negocieri ...

Citeste articolul integral

Autor: HotNews

Sursa: Catiusa Ivanov

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!