Cum sa iti amenajezi casa in stil clasic si elegant

in Decoratiuni

Stilul clasic si elegant nu se va demoda niciodata si va fi mereu in trendurile de actualitate atunci cand vine vorba de design interior. Daca esti mare iubitor al cromaticii echilibrate, al mobilierului impunator si al detaliilor sofisticate si rafinate, te poti inspira din ideile de mai jos pentru a-ti amenaja propria locuinta intr-un stil care va atrage aprecierile tuturor musafirilor care iti vor trece pragul!

Design interior stil clasic elegant

Materiale si finisaje de calitate

Una dintre cele mai importante caracteristici ale stilului clasic este reprezentat de finisajele de calitate, atat in interior, cat si la exterior. Probabil ai observat la casele clasice arcadele sau ancadramentele de fereastra elegante - si tu poti avea o astfel de fatada, fara sa fii nevoie sa investesti sume extraordinare de bani. Exista profile polistiren exterior care sunt usor de aplicat si de personalizat si au acelasi efect ca cele de pe fatadele caselor clasice cu istorie si zeci de ani vechime.

Acelasi lucru se poate aplica si la interior, acolo unde poti folosi panouri decorative polistiren pentru a aduce un plus de rafinament si eleganta.

Mobilier din lemn masiv

Mobilierul din lemn masiv nu ar trebui sa lipseasca dintr-o locuinta amenajata intr-un stil clasic. O canapea cu brate din lemn masiv si cu o tapiterie de calitate, scaune inainte si cu scapat impunator, masuta de cafea cu sticla si elemente decorative elegante - le poti face pe comanda sau poti umbla prin magazine vintage sau prin targuri de vechituri pentru a le cumpara. Daca iti place sa reconditionezi obiectele de mobilier, cu atat mai mult ar trebui sa te orientezi catre targurile de vechituri pentru ca in acest mod poti personaliza mobilierul in functie de gusturile tale. Un mobilier din lemn masiv, de calitate, si niste finisaje elegante, cu profile decorative pentru interior, vor construit exact imaginea pe care ti-o doresti pentru locuinta ta.

Textile din materiale sofisticate

Tot pe lista cu elemente specifice locuintelor amenajate intr-un stil clasic se regasesc si textilele din materiale sofisticate, cum ar fi matasea sau catifeaua. Sunt materiale rezistente in timp si de mare efect. Poti alege chiar si textile cu un imprimeu discret sau poti adauga alte elemente de decor, cum ar fi ciucurii care leaga draperiile sau franjurii la o patura ce isi va gasi locul pe canapeaua din lemn masiv din living.

O locuinta amenajata intr-un stil clasic necesita un buget mai mare, insa ar trebui sa ai in vedere faptul ca toate lucrurile, de la obiecte de mobilier, la decoratiuni sau elemente de finisaj, sunt de calitate si vor rezista in timp. Cu alte cuvinte, iti amenajezi locuinta pentru cel putin 10 ani confortabili.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!