5 avantaje ale unei sobe din teracota

in Ghid Practic Casa

Incalzirea in timpul iernii necesita cele mai bune alegeri in materie de solutii si dispozitive, insa in unele cazuri este destul de dificil, din unele rationamente, sa instalezi o centrala termica.

soba teracota

Sursa foto

Exista solutii insa si pentru aceste situatii, iar cea mai eficienta dintre acestea este utilizarea unei sobe de teracota. Iata ce avantaje iti aduce o soba din teracota si cum te poate ajuta aceasta la nivel de incalzire.

Soba de teracota ofera un bun randament termic

Soba de teracota este cunoscuta pentru capacitatea ei de a se incalzi si implicit de a incalzi spatiile. Practic, o data ce o soba se incalzeste, aceasta pastreaza pentru mult timp caldura tocmai datorita faptului ca teracota este un material obtinut prin arderea argilei. Argila este de asemenea materialul care sta la baza realizarii caramizilor, de asemenea elemente care ofera un grad ridicat de confort termic. Daca acest aspect al incalzirii te convinge, atunci poti alege sobe teracota de la Utilul.ro pentru a te bucura pe deplin de confortul termic dorit.

Soba de teracota nu necesita avize

In vreme ce cea mai mare parte a dispozitivelor de incalzire necesita autorizatii, ca urmare a atentiei cu privire la utilizarea resurselor si protectie, in cazul sobelor de teracota lucrurile stau distinct.

Astfel, soba de teracota poate fi realizata cu usurinta fara a necesita autorizare insa, este obligatoriu ca aceasta sa fie construita cu un cos de fum pentru eliminarea gazelor arse si a noxelor. Din acest motiv, soba de teracota devine unul dintre cele mai eficiente obiecte de incalzire si unul dintre cele mai usor de pus in practica modele de incalzire a locuintelor.

O soba de teracota este atemporala

Desi in goana noastra dupa lucruri moderne alegem doar dispozitive tehnologizate, soba de teracota ramane un simbol in timp. Multor persoane le place aspectul sobelor de teracota, pentru ca acesta este elegant si special, rafinat, iar in plus aduce acea senzatie specifica de caldura ca in copilarie.

In plus, sobele de teracota sunt deosebit de utile pentru amenajarea unor decoruri rustice sau clasice, mai ales in cazul cabanelor sau a locuintelor de tip casa pe pamant.

Soba de teracota se intretine cu usurinta

O soba de teracota nu va ridica cerinte mari in ceea ce priveste intretinerea, iar acest lucru este in mod clar deosebit de avantajos.

Sobele trebuie doar sa fie curatate cu ajutorul unui specialist la nivelul cosului de fum, pentru a preintampina blocarea acestuia si de asemenea mai necesita curatare la nivelul cenusarului, pentru a permite circulatia aerului. In rest, suprafata se poate sterge cu usurinta cu ajutorul unei lavete si nu sunt necesare alte operatiuni complexe de intretinere.

Soba foloseste lemn pentru incalzire

Un aspect foarte important care tine de utilizarea sobelor din teracota este faptul ca acestea folosesc pentru incalzire lemnul, un material la fel de natural ca si argila.

Din acest punct de vedere vorbim despre singurul sistem de incalzire complet natural, care nu emite substante periculoase sau al substante ce pot influenta in mod negativ sanatatea umana. Lemnul este unul dintre cele mai sigure tipuri de combustibil, usorul dezavantaj este insa faptul ca este un combustibil mai scump.

O soba de teracota poate fi privita ca un simbol, acest mod de incalzire ramanand la fel de iubit si in prezent ca si in anii trecuti. Avand un aspect aparte si un farmec ce conduce cu gandul la casa parinteasca, soba de teracota este alegerea perfecta pentru incalzirea oricarui tip de locuinta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!