Idei simple de amenajari interioare: 5 trucuri dupa care sa te conduci

in Ghid Practic Casa

Amenajarea unei locuinte primitoare si confortabile nu este chiar o sarcina usoara. Trebuie sa tii cont de multe aspecte, de la culorile folosite pentru zugravit si alegerea pardoselii si mobilierului, la asezarea tuturor lucrurilor.

Idei simple de amenajari interioare

Sursa foto

Ajutorul unui designer de interior este nepretuit, dar costurile amenajarii pot fi destul de mari, astfel ca deseori trebuie sa te descurci singur. Din fericire, daca ai simt estetic si poti sa gandesti in avans cum vor impacta lucrurile functionalitatea casei, rezultatele vor fi bune. De asemenea, trebuie sa cunosti cateva trucuri simple, dar esentiale, care iti usureaza luarea de decizii. Descopera in continuare 5 dintre ele.

1. Alege o paleta de culori

Dintre numeroasele idei de amenajari interioare, aceasta este una dintre cele mai importante. Stabilirea unei palete de culori inainte de amenajare iti simplifica alegerile si te ajuta sa obtii un spatiu estetic. Alege 3-5 culori dominante pentru locuinta, in functie de preferinte sau ce mobilier ai deja la dispozitie. Daca nu stii ce sa alegi, ghideaza-te in functie de culorile hainelor, pentru ca avem tendinta de a ne ghida in functie de personalitate cand cumparam haine.

Odata ce te-ai hotarat, amenajeaza fiecare camera in functie de paleta. Procentul de acoperire al fiecarei culori poate sa difere. De asemenea, poti folosi diverse culori de accent. Iata care sunt principalele palete de culori pentru interior:

  • monocromatica - o singura culoare si diferite nuante si tonuri ale acesteia.;
  • analogica - se refera la culori care se afla unele langa altele pe roata culorilor;
  • complementara - culori opuse, ca portocaliu si albastru, rosu si verde;

2. Prioritizeaza calitatea, nu cantitatea

Amenajarea locuintei nu trebuie sa coste o avere pentru a fi reusita. Totusi, daca alegi produse ieftine si de calitate inferioara, risti ca aspectul general sa fie banal. In plus, pe termen lung s-ar putea sa cheltuiesti mai mult, pentru ca durata lor de viata este, de obicei, redusa. Stabileste-ti un buget si alege produse de calitate, de la pardoseala si varul lavabil la canapea, mase si dulapuri. Mai bine sa adaugi pe parcurs noi obiecte de mobiler sau decoratii decat sa umpli casa de la inceput cu produse slabe calitativ.

3. Aseaza tablourile la inaltimea ochiului

Una dintre greselile pe care le fac multe persoane care decoreaza este asezarea tablourilor si a altor obiecte de arta si decor prea sus. Un tablou agatat aproape de tavan arata ciudat si da impresia de pereti prea inalti. Daca ai mai multe tablouri, le poti aseza in serie, fie orizontal, fie vertical. In cel de-al doilea caz, principalul obiect de arta trebuie sa fie la nivelul privirii, iar celelalte pot fi mai sus sau mai jos.

4. Alege obiecte de iluminat potrivite

Corpurile de iluminat pot transforma un interior obisnuit intr-unul extraordinar, daca stii cum sa le alegi. Exista si situatia opusa, in care o lampa, veioza sau lustra strica tot designul. Tine cont de stilul ales inainte sa decizi sa cumperi sursele de iluminare. Stilul modern necesita corpuri de iluminat cu linii moderne, fara design complicat si ornamente. In stilul rustic poti folosi lampi de perete sau veioze cu motive traditionale. In stilul clasic lustrele si candelabrele complexe aduc un plus de eleganta.

5. Adu verdele naturii in locuinta

Plantele de apartament ofera oxigen, purifica aerul si infrumuseteaza spatiul. Alege plante diverse, care sa alunge banalitatea. Un ghiveci mare cu ficus este pus in contrast de o planta curgatoare asezata intr-un ghiveci mic. Un rand de orhidee asezat la fereastra poate parea insuficient intr-o camera mare, astfel ca iti recomandam sa suplimentezi verdele natural cu cactusi sau cateva fire de bambus.

Amenajarea locuintei este o aventura a gustului si a gandirii. Tine cont de trucurile noastre pentru a obtine o locuinta frumoasa si primitoare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!