De ce sa alegi usi metalice antifoc pentru afacerea ta?

in Ghid Practic Casa

Fie ca administrezi o cladire de birouri, un restaurant sau hotel, fie ca detii o fabrica, un depozit ori magazin, cel mai important aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere tine de siguranta personalului si integritatea bunurilor.

De ce sa alegi usi metalice antifoc

Sursa foto

Apar frecvent stiri despre incendii devastatoare declansate din cauza neglijentei angajatilor sau proprietarilor de afaceri. Focul poate conduce la o adevarata catastrofa, de aceea este necesar sa-ti iei toate masurile de protectie. Usile rezistente la foc sunt elementele care salveaza vieti si diminueaza semnificativ daunele produse cladirilor. Iata de ce este recomandat sa alegi usi metalice antifoc pentru afacerea ta:

Ofera un nivel ridicat de siguranta

In functie de spatiu si fluxul de persoane, este indicat sa instalezi usi metalice antifoc cu 1 sau 2 canate pentru protejarea bunurilor si a personalului. Comparativ cu modelele clasice, care doar faciliteaza trecerea dintr-o incapere in alta ori au doar rol decorativ, usile antifoc contribuie la prevenirea incendiilor. Daca sunt inchise, acestea formeaza o adevarata bariera si impiedica extinderea flacarilor, caldurii, fumului si gazelor toxice emanate din cauza arderii.

Permit evacuarea rapida si eficienta

Usile antifoc au capacitatea de a rezista in fata flacarilor timp de 60, 90 sau 120 de minute, in functie de model. Daca montajul a fost realizat in mod corespunzator, acestea se vor mentine intacte pentru o perioada determinata, lucru ce permite lichidarea incendiului sau evacuarea rapida a celor prinsi in mijlocul incendiului. De asemenea, usile antifoc reprezinta si o cale sigura de acces pentru echipele de interventie.

Sunt foarte rezistente si durabile

In mediile comerciale sau industriale este intotdeauna nevoie de produse rezistente, care sa faca fata utilizarii constante si repetate. Usile metalice care ofera protectie la incendiu sunt fabricate din tabla groasa de otel, au umplutura din materiale termoizolante, bolturi fixe pe partea cu balamalele si sunt ermetizate pe tot perimetrul cu garnitura termospumanta. Astfel, au o durabilitate ridicata si rezistenta sporita la socuri mecanice, coroziune, indoire, umiditatea, factori meteorologici sau agenti chimici de natura coroziva.

Se instaleaza cu usurinta

Desi usile antifoc sunt elemente de tamplarie speciale, acestea sunt usor de instalat. Procesul de montaj este similar celor pentru modelele clasice, doar ca in loc de spuma obisnuita trebuie sa se foloseasca spuma poliuretanica rezistenta la foc. In plus, garniturile termoexpandabile trebuie sa fie asezate perfect, pe intreg perimetrul. Totodata, accesoriile usii, precum amortizor, maner, bara antipanica, vor fi si ele antifoc.

Nu necesita prea multa intretinere

Daca detii deja un business, stii ca pentru orice lucrare cheltuielile initiale si costurile de mentenanta a diferitelor sisteme trebuie sa fie cat mai mici. O investitie in usi antifoc iti garanteaza preturi accesibile, precum si evitarea unor cheltuieli suplimentare pe viitor. Aceste elemente nu au nevoie de calibrari periodice, ci in vederea functionalitatii depline se recomanda verificare integritatii garniturilor, a suprafetei canatului, dar si inchiderea si blocarea automata a canatului.

Pe langa faptul ca sunt extrem de utile pentru cresterea nivelului de siguranta, usile antifoc te ajuta sa eviti si amenzile. In multe spatii acestea sunt obligatorii, astfel ca respectarea prevederilor legale este un bonus cu care aceste elemente vin la pachet. Sunt gandite si proiectate cu maxima rigurozitate, au o constructie ermetica si reprezinta una dintre cele mai bune masuri de protectie pasiv?, cu rol crucial in modelarea incendiilor, asa ca merita sa le iei in considerare pentru afacerea ta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!