5 pregatiri ale casei pentru sezonul rece

in Ghid Practic Casa

Pregatirea pentru iarna poate incepe in aceasta luna a anului, pentru a va asigura ca locuinta este intr-o forma excelenta pentru tot sezonul rece. Daca zona in care locuiti se confrunta cu ierni aspre, creati acum un plan de pregatire a casei, astfel incat, atunci cand apare primul inghet surpriza, sa puteti sta linistit

Termosemineu Ferroli

1. Etanseizati ferestrele

Tineti o lumanare aprinsa de-a lungul fiecarui pervaz si plinta. Vedeti cum palpaie? Aceasta semnaleaza un curent de aer - si pentru fiecare curent de aer pe care il eliminati, puteti creste eficienta energetica a casei. Pentru plinte, curatati si uscati zona cu un prosop de hartie. Apoi, folosind o etansare alba sau transparenta care poate fi vopsita, umpleti spatiile dintre garnitura si podea cu un cordon uniform. Neteziti cu un deget umed, apoi indepartati excesul cu o carpa umeda. Pentru a etansa ferestrele si usile care fac curenti de aer, folositi burlane (in jurul cadrului) sau kituri de folii pentru ferestre (peste geam; ambele sunt disponibile la magazinele de bricolaj).

2. Curatati semineul

Daca folositi un semineu cu lemne mai mult de sase ori pe an, ar trebui sa il curatati si sa il inspectati anual de catre un cosar certificat, deoarece creozotul si funinginea acumulate se pot aprinde, spun specialistii. Daca nu folositi aproape niciodata semineul sau daca aveti un termosemineu pe gaz (care arde mai curat decat lemnul), o inspectie la fiecare trei ani este suficienta.

3. Scurgeti stropitorile

Daca aveti un sistem de aspersoare in aer liber, este bine sa indepartati apa reziduala inainte de primul inghet, pentru a nu se extinde si a nu fisura tevile. Cea mai buna solutie este sa angajati un antreprenor de irigatii pentru a sufla apa folosind aer comprimat. Daca preferati sa incercati singur, consultati recomandarile producatorului (instructiunile variaza in functie de sistem). In general, procesul implica oprirea sursei de apa, apoi deschiderea supapelor de scurgere situate in partea cea mai joasa a sistemului de irigare (de obicei in subsol) pentru a permite scurgerea apei.

4. Verificati boilerul

La inceputul iernii, angajati un contractor (ce are drept specializari incalzire, ventilatie si aer conditionat) pentru a va asigura ca boilerul sau cuptorul functioneaza in siguranta si eficient. Profesionistul va demonta arzatoarele, va inspecta toate contactele si senzorii si va inlocui filtrul. Pentru ca aparatul sa functioneze bine, inspectati lunar filtrul (acesta se gliseaza inauntru) si inlocuiti-l atunci cand devine maro sau negru. Ramaneti la o versiune plisata, care are mai multa suprafata de captare a particulelor decat un filtru plat.

5. Curatati burlanele

Daca acestea sunt infundate cu frunze, resturile pot ingheta intr-o masa mare si inghetata, care ar putea ajunge sub sindrila si deteriora acoperisul. Luati o scara inalta si manusi de lucru si scoateti resturile pentru ca apa sa se poata scurge. Asigurati-va ca va simtiti confortabil pe scara si ca aveti un prieten cu dvs. pentru a va ajuta sa o sustineti. O suflanta de frunze poate accelera lucrurile, dar este posibil sa fie nevoie sa va folositi mainile pentru a termina treaba. Daca preferati sa apelati la un mester, serviciul dureaza de obicei aproximativ doua ore.

Sursa foto: Unsplash

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!