5 motive ca sa-ti construiesti un foisor in gradina

in Gradina flori de apartament

Gradina din jurul casei este locul in care ne putem relaxa in aer liber si unde putem petrece momente placute alaturi de familie si prieteni. Spatiul care inconjoara locuinta poate fi amenajat intr-o multime de moduri creative, astfel incat sa devina un loc de destindere si recreere, indiferent de anotimp.

Foisor de gradina

Una dintre cele mai practice metode de a adauga un plus de valoare gradinii este construirea unui foisor. El va deveni locul unde te poti bucura, in tot confortul, de caldura zilelor de vara, de paleta de culori a frunzelor toamnei sau de primii fulgi ai iernii. Beneficiile lui nu se opresc, insa, aici. Iata alte cateva motive care te pot convinge sa adaugi un foisor in gradina ta.

1. Este locul perfect pentru socializare

Foisorul este locul ideal in care poti sarbatori o aniversare, un eveniment in familie sau unde poti pregati o petrecere de sfarsit de saptamana cu prietenii. Chiar si fara sa fie de dimensiuni mari, un foisor poate adaposti cu usurinta o masa cu sase pana la opt locuri. Construit de obicei in gradina din spatele casei, la o oarecare distanta de locuinta, foisorul poate gazdui in incinta sa chiar si gratarul, cu spatii de depozitare pentru ustensile, lemne sau carbuni de gratar. Pregatirea si servirea meselor pentru mai multi invitati devine, astfel, mai usoara.

2. Adauga valoare proprietatii

Construit asa cum trebuie, un foisor poate adauga valoare casei tale, mai mult decat banii cheltuiti pentru ridicarea lui. In cazul in care spatiul gradinii este lipsit de elemente de decor si relaxare, cum ar fi bancile, un leagan sau o fantana, foisorul este, probabil, cea mai fericita alegere pentru petrecerea timpului in aer liber. Pe langa aceasta, in cazul in care ai dori sa-ti vinzi proprietatea, existenta unui foisor poate mari sensibil valoarea locuintei, facand-o mai atractiva pentru potentialii cumparatori.

3. Imbunatateste aspectul estetic al gradinii

Un foisor frumos construit, bine amplasat si intretinut poate sa devina centrul gradinii tale. Poti planta in exterior plante cataratoare ca iedera, glicina, caprifoi sau clematite, care sa imbrace structura foisorului, oferind, astfel, un plus de intimitate, prospetime si parfum.

Iluminarea foisorului este si ea importanta. Poti alege sa instalezi in interior lumini care sa creeze o anumita atmosfera, iar in exterior altele, care sa puna in valoare constructia si gradina.

4. Protejeaza impotriva soarelui, ploii si vantului

De obicei, foisoarele sunt structuri deschise, care nu au pereti. Daca, totusi, locuiesti intr-o zona unde vantul bate mai tot timpul anului, poti opta pentru un foisor inchis pe una sau mai multe laturi. O solutie in acest sens sunt rulourile din plastic transparent, care pot fi lasate sau ridicate, in functie de capriciile vremii, protejandu-te, astfel, de ploaie sau vant.

Cateva spaliere, asezate intre stalpii structurii, pot ajuta plantele cataratoare sa formeze un perete de verdeata, care poate opri lumina puternica a soarelui, lasand totusi aerul sa circule in interior.

5. Ofera spatiu de depozitare

Daca nu folosesti foisorul pentru petreceri sau relaxare in timpul anotimpului rece, il poti utiliza cu succes pentru depozitare. Daca suprafata gradinii este prea mica si nu ai unde sa construiesti o magazie, poti aseza toate uneltele in foisor. De asemenea, poti depozita aici mobilierul si echipamentele pentru gradina, cusca animalului de companie, bicicletele si plantele care nu trebuie udate prea des sau nu suporta vantul.

In cazul in care iti place sa mesteresti, foisorul iti poate oferi un loc adapostit pentru micile bricolaje din gospodarie si iti poti depozita aici si trusele de scule.

Un foisor nu este, asadar, doar o dependinta amplasata in gradina, ci o anexa care poate mari valoarea proprietatii tale si care iti poate oferi clipe de relaxare in confortul propriei locuinte. Daca beneficiile pe care le-am enumerat ti-au starnit interesul, poate e timpul sa intocmesti lista cu materialele necesare construirii unui foisor.

Sursa FOTO: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!