5 motive pentru care sa folosesti un boiler

in Ghid Practic Casa

Din ce in ce mai multe persoane isi concentreaza atentia spre identificarea solutiilor care le pot optimiza viata si le pot aduce beneficii sau economii din punct de vedere financiar. Intr-un secol al tehnologiei de ultima generatie, dar si a scumpirilor fara precedent, dorinta generala a populatiei este pe cat se poate de justificata.

boiler

Sursa foto

Un boiler este echipamentul necesar ori de cate ori ai nevoie de apa calda. Sistem actualizat noilor tehnologii, boilerul este o dotare de care ai nevoie pentru a aduce locuintei o serie de avantaje.

Ca si definitie, acesta este un recipient izolat termic de acumulare a apei calde dotat cu un sistem ce incalzeste apa. Modul de functionare depinde de varianta aleasa de catre client. Astfel, putem vorbi despre boilere care incalzesc apa prin arderea unui combustibil, modele care se folosesc de energia electrica sau prin intermediul agentului termic.

De ce sa alegi un boiler pentru locuinta ta?

Motivele care stau la baza alegerii unui boiler pentru locuinta sunt cat se poate de diverse, specifice nevoilor identificate in fiecare gospodarie. Iata doar 5 dintre avantajele pentru care sa folosesti un astfel de sistem pentru incalzirea apei menajere:

Echipament compact

In special pentru garsoniere sau locuintele de mici dimensiuni, boilerele sunt solutia ideala pentru a salva cat mai mult spatiu. Persoanele care au ales o locuinta cu o suprafata redusa cunosc cel mai bine cat de important este fiecare metru si cat de mult trebuie fructificat.

Boilerele sunt echipamente compacte, ce pot fi gasite chiar si in variante mici sau medii. Un boiler nu va fi doar util din punct de vedere al functionalitatii sale, ci si o modalitate prin care poti oferi un aspect mai aerisit incaperii in care va fi amplasat.

2. Incalzire rapida

Nu va trebui sa astepti ore pentru a folosi dusul sau pentru a spala vasele. Boilerul are un sistem inovativ care va incalzi apa intr-un timp foarte scurt. Noile modele au la baza o tehnologie avansata care permite clientilor o utilizare prelungita prin intermediul perioadei scurte de incalzire a apei.

3. Silentioase

In special cand in locuinta sunt si copii mici, chiar si cele mai mici zgomote pot perturba un somn linistit. Desigur ca nu doar copiii sunt inclusi in aceasta categorie, si somnul adultilor fiind intrerupt de unii factori. Boilerele sunt extrem de silentioase in functionare, potrivite pentru contexte precum cele mentionate anterior.

4. Capacitatea rezervorului

Boilerele sunt disponibile in vaste dimensiuni. Rezervorul este un element extrem de important care trebuie ales in raport cu frecventa cu care va fi utilizata apa menajera. Astfel, daca vorbim despre o familie numeroasa, cantitatea de apa de care acestia vor avea nevoie, fara a se crea neplaceri, este mult mai mare decat o familie cu un copil.

Diversitatea in care se regasesc pe piata modelele de boilere este un real avantaj. Capacitatea rezervorului unui boiler de mari dimensiuni este suficienta pentru a alimenta chiar si locuinta cu multi membri.

5. Sistem sigur

Pe langa avantajele de functionare si utilizare, un alt aspect important in ceea ce priveste un boiler este siguranta pe care acesta o ofera locuintei. Echipamentele care se folosesc de anumiti combustibili sau de sursele de energie electrica trebuie sa fie sigure si sa ofere o protectie sporita. Senzorii cu care boilerul este dotat vor preveni orice situatie de supraincalzire sau suprapresiune.

Boilerul: o investitie care merita

Daca ai deja casa utilata complet, insa iti doresti o schimbare pentru a-ti creste calitatea vietii, un boiler este solutia ideala. Pretul pentru o astfel de modificare este considerat de clienti ca fiind accesibil, astfel ca factorul financiar nu ar trebui sa fie un impediment.

De asemenea, mentenanta acestor echipamente nu este foarte costisitoare si nici nu va fi nevoie de interventia specialistilor prea des. Desigur, ca oricare alt sistem din locuinta, sunt recomandate un anumit numar de verificari anuale pe care trebuie sa il respecti.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!