Idei eficiente de amenajare a balconului

in Decoratiuni

Viata la bloc este in general o optiune eficienta si accesibila, insa cu siguranta totii indragim ideea unei curti sau a unei terase. O terasa este in general o caracteristica specifica unei case, dar cu o amenajare adecvata iti poti crea propriul tau spatiu chiar pe balcon. Un loc special unde te poti relaxa si bucura de aer curat, unde sa te bucuri de cafeaua ta in liniste sau unde poti savura un pahar de vin alaturi de prietenii tai. Cum poti face asta? Amenajandu-va balconul intr-o maniera moderna si inteligenta.

Amenajare balcon

Cercetarea

Un prim pas este sa cauti pe bloguri de amenajari diverse poze cu balcoane amenajate in diverse stiluri. E important sa ai in vedere daca iti doresti un balcon inchis sau unul deschis.

Chiar daca locuinta ta este una inchiriata, nu ar trebui sa fii descurajat de amenajarea balconului. Majoritatea lucrurilor le poti lua cu tine daca te hotarasti sa iti cauti o alta locuinta. Este important sa iti creezi un confort decent si sa te simti bine oriunde ai fi

Podeaua balconului

In general, balcoanele beneficieaza de podele din beton, un material care nu este nici confortabil si nici estetic. Problema poate fi rezolvata cu usurinta prin instalarea dalelor din lemn pentru exterior. Acestea sunt usor de montat, practic ca un joc de lego in care piese se potrivesc intre ele

Intimitate

In momentul in care locuiesti la bloc asta inseamna ca imparti spatiul si cu alte priviri curioase, asa ca acesta este un moment ideal de a-ti crea intimitatea necesara.

- Alege un perete de bambus

Cu ajutorul unor rogojini poti amenaja un perete de bambus care sa iti ofere intimitatea necesara pentru noul tau spatiu. Aceasta este una dintr-o multime de variante de amenajari care nu doar ca arata elegant ci vine la pachet cu intimitatea necesara.

- Gradina verticala pe perete

In cazul in care ideea de bambus nu te atrage, atunci poti alege sa mergi pe mana plantelor curgatoare si sa creezi o gradina verticala pe perete. Exista si varianta plantelor curgatoare artificiale, in cazul in care timpul nu iti permite sa ai grija de plante naturale.

Mobilierul compact

In functie de spatiul disponibil, cu singuranta vei dori sa amplasezi si ceva mobilier pe balcon. Scaunele si o masuta pliabile vor fi varianta castigatoare in cazul in care spatiul nu este foarte generos. Poti alege si varianta unei bancute cu lada de depozitare in care vei putea tine diverse lucruri. In orice caz, nu uita sa asezi si cateva pernute deasupra lor.

Cum te bucuri de balcon indiferent de anotimp

In cazul in care iti doresti un balcon functional indiferent de vremea de afara atunci va trebui sa apelezi la un sistem modern de inchidere balcon cu geamuri glisante din sticla securizata. O astfel de solutie iti ofera un balcon complet functional indiferent de conditiile meteo. Vara te bucuri de un balcon complet deschis, in timp ce iarna vei avea un balcon compelt inchis si care beneficieaza de un confort termic sporit.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!