Cum sa-ti amenajezi livingul in stil scandinav

in Decoratiuni

Daca doresti sa-ti transformi livingul intr-o oaza de relaxare si confort, decorul scandinav este inspiratia perfecta. Cald, primitor si reconfortant, acest stil este elegant, modern si are o vibratie primitoare care functioneaza in orice locuinta. Cu un accent puternic pe texturi si pe nuante naturale, decorul scandinav este perfect pentru a lumina orice spatiu de locuit, indiferent de dimensiune.

Living stil scandinav

Daca esti in cautarea inspiratiei perfecte pentru living, poti lua in considerare adaugarea unor note scandinave. Iata si cateva sugestii de care sa tii cont pentru a integra armonios acest stil in locuinta ta.

Opteaza pentru o paleta de culori neutre

Alege tonuri neutre pentru pereti si pardoseala. Acest lucru va contribui la crearea unui design atemporal in living, care poate fi usor adaptat la diferite stiluri de-a lungul timpului. Iar pentru a accentua luminozitatea incaperii alege culori deschise si materiale naturale.

Nu exista o regula scrisa privind amenajarea locuintelor scandinave, dar multe se concentreaza pe o paleta de culori neutre. Nuantele reci de alb vor face ca locuinta ta sa para luminoasa si aerisita. Asociaza albul cu finisaje din lemn natural pentru a adauga putina caldura fara a intuneca in vreun fel camera. Poti adauga culori complementare folosind o selectie de postere cu elemente din natura pentru a armoniza nuantele.

Pune accent pe functionalitate si confort

Decorul scandinav poate face ca livingul tau sa devina cel mai confortabil loc in care iti doresti sa fii. In plus, acesta este cunoscut pentru faptul ca este functional, asa ca poti fi sigur ca tot ceea ce se afla in livingul tau va servi unui scop bine definit.

Pentru a crea o atmosfera confortabila, textilele, cum ar fi paturile si pernele, sunt adesea folosite pentru a adauga culoare si caldura. Paturile si pernele vor adauga putina personalitate spatiului, asa ca nu ezita sa completezi decorul livingului cu astfel de elemente textile in nuante pudrate. De asemenea, te poti juca si cu texturile pentru a oferi o nota personala decorului. De exemplu, poti alege o draperie cu elemente brodate sau dintr-o stofa texturata, care sa incadreze armonios ferestrele livingului.

Amesteca mai multe tipuri de lemn

Livingul scandinav reprezinta o modalitate excelenta de a crea un mediu confortabil si relaxant in locuinta. Lemnul este un material natural, care ofera caldura spatiului si il face sa para confortabil si primitor.

De aceea, in multe case scandinave se regasesc elemente din lemn natural, inclusiv pentru decor. Poti alege diferite nuante si texturi de lemn si, totodata, te poti juca si cu suprafete vopsite in alb sau gri.

Alege mobilier cu linii simple

Mobilierul este, de obicei, simplu si functional, cu linii curate si putine detalii decorative. Depozitarea este, de asemenea, importanta intr-un living scandinav. Alege mobilier cu rafturi incorporate sau alege piese ce includ si un spatiu de depozitare pe care sa il poti utiliza atunci cand este nevoie.

Asadar, pastreaza mobilierul minimalist si nu aglomera incaperea cu piese de mobilier. Acest lucru va ajuta la crearea unui living deschis si spatios.

Mentine un decor minimalist

Designul scandinav este cunoscut pentru simplitate si functionalitate, asa ca este important sa mentii decorul minimalist si ordonat.

Decorul peretilor este o alta modalitate excelenta de a adauga personalitate unui living scandinav. Opteaza pentru tablouri abstracte sau peisaje in culori neutre, pentru a completa spatiul.

Lumanarile sunt, de asemenea, populare in decorul scandinav. Nu numai ca ofera o stralucire calda si primitoare, dar fac si ca spatiul sa capete un iz imbietor. In cele din urma, nu uita sa adaugi cateva rafturi sau dulapuri pentru a expune cartile, revistele si fotografiile preferate. Ramele foto, operele de arta si suvenirele contribuie la transformarea incaperii intr-un loc familiar. De asemenea, ofera personalitate spatiului.

Tot la capitolul decor, iti recomandam sa optezi pentru plante si verdeata. Plantele ofera culoare si vitalitate incaperii si, de asemenea, ajuta la crearea unui mediu relaxant.

Asadar, designul scandinav se concentreaza asupra functionalitatii, astfel incat un living de acest fel va fi mereu luminos si ordonat. Cu aceste sfaturi simple, poti crea o camera de zi in stil scandinav eleganta si primitoare, perfecta pentru relaxare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!