Iluminatul LED - o adevarata REVOLUTIE! Redu consumul de energie electrica cu pana la 80%!

in Case ecologice

In fiecare zi folosim lumina artificiala in medie de 30-40%. Este o cifra destul de mare, care ne influenteaza din mai multe puncte de vedere. Prin urmare, iluminatul artificial are un impact enorm asupra calitatii vietii si sanatatii noastre. Din acest motiv, ar trebui sa acordam un interes deosebit acestui aspect. Multi utilizatori nu cunosc ce aduce diferit iluminatul LED si care sunt avantajele acestei noi tehnologii. Iluminatul LED este considerat ca fiind cea mai eficienta si avansata tehnologie din domeniului iluminatului artificial. Desi becul electric a fost folosit de-a lungul timpului ca sursa principala de lumina, generatia LED a adus cu sine ceva mai mult decat doar lumina.

Iluminatul LED

Iluminatul LED. Ceva mai mult decat lumina

Tehnologia LED a aparut pe piata nu doar ca o noutate sau un trend, ci ca o solutie mult mai buna a surselor de iluminat traditionale. Sarcina sa principala fiind sa ofere o lumina cat mai naturala, care sa nu afecteze vederea si conservarea energiei.

Lumina are o influenta majora asupra vederii noastre si starii emotionale. O lumina buna si confortabila ne sustine confortul vizual si ne creste productivitatea. De asemenea, are o influenta pozitiva asupra starii de spirit.

Insa un iluminat nepotrivit lasa efecte nedorite asupra vederii, degradand-o in timp. Iar o lumina slaba, foarte galbena sau foarte rece genereaza o senzatie de oboseala sau anxietate.

Corpurile de iluminat LED reprezinta garantia unui confort vizual sporit si mentinerea unei stari emotionale bune. De unde rezulta o crestere considerabila a calitatii vietii umane atat in cadrul caminului, a institutiilor, organizatiilor si nu numai.

Dupa cum am mentionat mai sus, una dintre principalele caracteristici ale tehnologiei LED este conservarea energiei. Economisirea energiei este un factor rentabil din punct de vedere financiar atat pentru populatie, cat si pentru sustinerea economiei. Iluminatul stradal si arhitectural foloseste la scara larga surse de iluminat LED datorita eficientei energetice si a calitatii luminii.

Care sunt caracteristicile iluminatului LED?

Consum redus de energie electrica - eficienta energetica a LED-urilor este de 10 ori mai mare decat a becurilor clasice. REDUCE costurile de energie folosind solutii de iluminat LED.

LED-urile emit o lumina alba similara cu lumina naturala (in proportie de 85%). O lumina aproape identica cu lumina naturala sustine sanatatea ochilor.

Prezinta un iluminat ecologic deoarece nu contin substante nocive daunatoare mediului si sanatatii oamenilor. Lumina emanata contine 0 grame MERCUR, 0 grame PLUMB si 0% lumina ultravioleta - periculoasa pentru vedere.

Corpurile de iluminat LED sunt reciclabile si nu polueaza mediul inconjurator precum solutiile de iluminat cu descarcare in gaze (care contin mercur).

Performanta LED-urilor este mare, acestea fiind rezistente la socuri, vibratii, temperaturi ridicate sau scazute.

LED-urile se aprind instantaneu, fara a avea nevoie de timp pentru incalzire. Luminozitate maxima la aprindere imediata.

Sunt durabile deoarece banda LED poate usor inlocuita in cazul in care corpul de iluminat s-a defectat. Iar durata de viata a becurilor LED este considerabil de mare in comparatie cu becurile incandescente sau cu halogen.

Durata de viata a LED-urilor este de 20 000 - 50 000 de ore, in timp ce a becurilor fluorescente este de 5 000 - 10 000 de ore, a becurilor incadescente 1 000 de ore, si 2 000 a lampilor cu halogen.

Becurile LED sunt o investitie inteligenta pe termen lung. Fiind realizate dintr-un material solid fara tub ce poate fi spart, LED-urile sunt denumite SSL (Solidi State Lighting).

LED-urile pot avea urmatoarele temperaturi de culoare: alba calda sau alba rece. Cele cu lumina alba calda ofera o lumina placuta si relaxanta, recomandata pentru spatii de odihna precum living-ul sau dormitorul. LED-urile cu lumina alba rece energizeaza, stimuleaza si cresc puterea de concentrare - necesare pentru spatiile de lucru, precum birourile.

Iluminatul LED foloseste curenti de joasa tensiune, de aceea este mai sigur de intrebuintat. LED-urile aproape ca nu se incalzesc.

Sunt usor de intretinut, deoarece nu atrag electrocasnic praful.

Cele mai apreciate solutii de iluminat LED sunt lustrele.

Lustrele LED reprezinta o solutie avantajoasa pentru iluminatul casnic. In prezent , pe piata se gaseste o gama variata de lustre LED moderne in diverse stiluri care pot fi incorporate intr-o multitudine de decoruri. Lustre Led cu forme geometrice, florale, abstracte, cu cristale, din metal, acril etc. Designul estetic al acestora imbina tehnologia, flexibilitatea in folosire si eficienta energetica.

Lustre LED pentru dormitor

Dormitorul este camera care necesita un iluminat ambiental si functional. Lustrele Led pentru dormitor ofera patru tipuri de lumina: rece, calda, naturala si lumina de veghe. Posibilitatea de a alege tipul de lumina in functie de nevoi si preferinte este punctul forte al lustrelor LED.

Lustre LED pentru living

Designul lustrelor LED pentru living este conceput in asa fel, incat acestea sa distribuie uniform lumina in intreaga incapere. Ca de exemplu, modelele cu mai multe brate supraetajate sau imprastiate. Din aceasta categorie fac parte lustrele cu forme geometrice: cercuri, patrate, forme liniare sau modelele florale cu multe petale si altele.

Corpurile de iluminat LED sunt compatibile cu nevoiele tale. Se gasesc sub diverse forme, putere si luminozitate. Majoritatea lustrelor LED fac parte din categoria iluminat inteligent deoarece dispun de telecomanda sau pot fi programate prin aplicatie pe telefon. Astfel tipul de lumina si luminozitatea putand fi controlate de la distanta si adaptate in functie de necesitati.

Iluminatul LED este cea mai sanatoasa si benefica solutie de iluminat pentru minte si corp. Tehnologia LED indeplineste toate criteriile unui iluminat economic, ecologic si eficient. Merge pas in pas cu un stil de viata sanatos si are ca scop imbunatatirea calitatii vietii oamenilor.

In anul 2018, vanzarile de LED-uri din Romania au depasit vanzarile surselor de iluminat traditionale in proportie de 55%. La momentul actual, tehnologia LED acopera 70% din piata corpurilor de iluminat. Acestea fiind folosite la scara larga in iluminatul casnic, industrial, stradal, arhitectural si chiar in industria automobilelor. Iluminatul LED este versatil, usor de folosit si foarte practic.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!