Finisaje de var si argila pe case din baloti de paie - Workshop

in Case ecologice

Intre 18-23 Octombrie 2012, in satul Carligu Mare, comuna Glodeanu-Silistea, judetul Buzau, la "Casa din Baloti de Paie" puteti invata principiile tencuielilor de lut si var.

 

 

Aplicarea tencuielii se va face pe suportul peretilor din baloti de paie ai casei incepute de Asociatia Eco Habitat in luna iunie a acestui an.

 

Workshop-ul va beneficia de prezenta unui invitat special, Stefan Ohnesorg, constructor si tencuitor profesionist, membru fondator FASBA, organizatie ce a dezvoltat aceste tehnici in Germania.

 

Trainer in constructia caselor din baloti de paie si a finisajelor naturale, Stefan Ohnesorg, in cei 20 de ani de activitate, a tencuit peste 50 de case din pamant si din baloti de paie, dintre care peste 40 au fost construite de el.

 

Coordonatorul workshop-ului este d-na arhitect Catalina Grigore, membru fondator Eco Habitat, si care in decursul a 4 ani a participat la santiere cu constructii din baloti de paie (Eppingen, DE - indrumator Friederike Fuchs; Senec, SK - indrumator Gernot Minke) si pamant (Kassel, DE - indrumator Gernot Minke) sau tencuieli (tehnica Tadelakt, organizator Natural Paint).
Incepand cu 2011 a organizat si sustinut workshopuri ("Tencuieli cu lut", "Casa din baloti de paie I", "Casa din baloti de paie II", "Workshop paie", "Workshop chirpici") si conferinte pe tema constructiilor din baloti de paie si a tencuielilor naturale. In 2012 a obtinut in Germania atestatul de tencuitor cu lut.

 

Mai multe detalii despre cum puteti participa la acest proiect gasiti pe site-ul Asociatiei Eco Habitat.

Sursa: Eco Habitat

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!