3 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi un seif

in Ghid Practic Casa

Protejarea bunurilor din locuinta ta trebuie sa fie un obiectiv principal, atat atunci cand esti plecat in vacanta, calatorii sau in interes de serviciu, dar si cand esti acasa. In special daca depozitezi in locuinta bunuri valoroase precum bijuterii, bani sau antichitati de dimensiuni mici, un seif te va ajuta sa fii fara griji in orice moment.

Seif

Sursa foto

Pentru a face alegerea corecta este nevoie sa tii cont de cateva aspecte, care te vor ajuta si sa analizezi mai atent optiunile care exista pe piata. Iata ce sa ai in vedere cand alegi un seif pentru acasa sau chiar pentru birou:

1. Tipul de incuietoare

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere cand alegi un seif este felul in care se blocheaza acesta. Acum exista pe piata diverse tipuri de incuietori, de la cele cu cheie, la cele cu cod si amprenta. Factorii care influenteaza alegerea ta sunt atat preferintele, cat si nivelul de siguranta pe care il ofera fiecare.

Incuietoarea clasica depinde de o cheie, iar daca acesta se pierde te vei lovi de o situatie mai greu de rezolvat, dar, in acelasi timp, astfel de seifuri sunt printre cele mai prietenoase cu bugetul. Seifurile cu cod sunt printre cele mai populare alegeri ale acestei categorii de produse, deoarece permit accesul facil si nu depind de piese aditionale.

De asemenea, este mult mai usor sa schimbi un cod pentru ca anumite persoane sa nu mai aiba acces la seiful tau. Seifurile cu amprenta sunt cu siguranta produse ale viitorului, iar viitorul este chiar acum. Acestea permit, la fel ca telefoanele mobile, setarea a mai multor amprente pentru ca intreaga familie sa aiba acces la bunurile de valoare.

Alegerea unui seif pentru a proteja obiectele de valoare nu este complicata cand ai o gama de produse calitative si diverse.

2. Dimensiunile

Alegerea seifului potrivit presupune si optarea pentru dimensiunile potrivite, atat in ceea ce priveste spatiul pe care il ai la dispozitie, cat si ce obiecte vrei sa depozitezi in interiorul acestuia. Seifurile medii sunt o alegere potrivita daca vrei sa protejezi obiecte precum bijuteriile si banii. Daca te gandesti la posibilitatea de a achizitiona un seif de dimensiuni mari, tine cont de dificultatea cu care poate fi manevrat acesta daca vrei sa-l muti sau daca trebuie sa-l repari. insa daca vrei sa depozitezi obiecte de valoare de dimensiuni mari si esti sigur ca nu vei muta prea curand seiful, cel mare va fi o alegere potrivita.

3. Bugetul

Cand vine vorba de obiecte pentru siguranta proprie sau a obiectelor de valoare, nu este recomandat sa faci compromisuri sau sa optezi pentru cea mai ieftina varianta. Asigura-te ca analizezi cu atentie avantajele si dezavantajele seifurilor pe care le iei in considerare si nu te lasa influentat de preturile acestora. Un seif reprezinta o investitie considerabila, dar tine cont de faptul ca il achizitionezi, poate, pentru o viata intreaga.

Seiful nu este facut pentru a fi deschis zilnic sau pentru a fi uzat, dar pentru a te bucura de toate calitatile acestuia, alege un brand recunoscut sau cere o recomandare direct de la specialistii din magazinele de specialitate. De asemenea, tine cont de nevoile tale si pregateste-te pentru situatii neasteptate dintre cele mai diverse.

Opteaza pentru surse sigure, unde poti gasi produse de calitate superioara si consultanta, in special cand vine vorba de siguranta personala.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!