Ai grija de gardul tau utlizand sfaturile specialistilor Gard Expert

in Ghid Practic Casa

Una dintre cele mai bune decizii pe care o poti face pentru casa si gradina ta consta in alegerea unui gard tabla. El da o nota eleganta casei tale, oferind, in acelasi timp, intimitate si siguranta. Pentru toate acestea, este obligatoriu sa il mentii intr-o stare buna, prin efectuarea unor operatiuni de intretinere.

Intretinere garduri tabla

Una dintre cele mai bune decizii pe care o poti face pentru casa si gradina ta consta in alegerea unui gard tabla. El da o nota eleganta casei tale, oferind, in acelasi timp, intimitate si siguranta. Pentru toate acestea, este obligatoriu sa il mentii intr-o stare buna, prin efectuarea unor operatiuni de intretinere.

Fie ca te gandesti sa achizitionezi un gard de tabla pentru prima data sau doresti sa-i imbunatatesti aspectul celui existent, iti venim in ajutor cu cateva sfaturi importante prin care sa il poti pastra in cea mai buna conditie posibila.

Inspecteaza constant suprafetele

Cel mai bun mod de identificare a ruginei, murdariei sau deteriorarii consta in inspectarea regulata a unui gard tabla decupata, mai ales in timpul iernii, cand vremea este rece si umeda. Daca nu dispui de timpul necesar pentru a face o inspectie completa, poti macar verifica daca exista piese deteriorate sau lipsa, pentru a te asigura ca balamalele sunt lubrifiate si bine intretinute.

Spala gardul cu un detergent bland

Una dintre cele mai bune modalitati de mentinere a gardurilor metalice consta in curatarea lor regulata cu un detergent bland (in unele cazuri, doar apa fiind suficienta). Avand in vedere faptul ca majoritatea gardurilor metalice de inalta calitate sunt special construite pentru a fi rezistente si usor de intretinut, spalarea si curatarea lor regulata pentru a elimina orice tip de murdarie sau praful va minimiza daunele pe termen lung.

Foloseste o vopsea alchidica cu luciu ridicat

Pentru un strat estetic de protectie, cu un finisaj neted si stralucitor, poti lua in considerare utilizarea unei vopsele alchidice cu luciu ridicat. Vopseaua alchidica de calitate superioara se usuca rezultand un finisaj tare precum lacul, care ii permite sa reziste la un abuz considerabil.

Actioneaza rapid daca exista semne de daunatori

Daunatorii pot provoca daune importante, mai ales atunci cand exista si componente electrice, cum ar fi kit-urile de automatizare pentru portile batante. Daca apar probleme cu placile de circuite, te vei confrunta cu probleme destul de grave si costisitoare. Asadar, inspecteaza constant suprafetele gardului, iar daca identifici semne produse de daunatori, apeleaza la un specialist pentru a interveni cat mai rapid.

Lubrifiaza incuietorile si sistemele de inchidere a gardului

Uleiul lubrifiaza piesele metalice si le ajuta sa functioneze mai usor, producand, astfel, mai putina uzura in mecanism. Totodata, lubrifiantul protejeaza impotriva ruginii care, odata instalata, ar impiedica functionarea unui gard tabla decupata. Inainte de aplicarea uleiului, curata murdaria sau praful cu o matura ori o laveta umeda.

Fiecare surub conteaza!

Vor exista situatii cand suruburile gardului vor trebui reajustate, stranse sau inlocuite. Daca descoperi semne de rugina pe suruburi, aplica acelasi tratament utilizat initial sau inlocuieste-le cu unele noi, pentru a mentine rezistenta si performanta.

Urmand sfaturile de mai sus, iti vei putea mentine gardul in stare perfecta de functionare, te vei bucura de protectie maxima si vei aduce un plus de eleganta casei tale. Intretinut corespunzator, un gard tabla poate rezista perioade indelungate de timp, chiar si de ordinul zecilor de ani!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!