Parchetul si gresia in locuinta ta. Afla acum ce sa folosesti in functie de incapere!

in Ghid Practic Casa

Decizia de a-ti construi o locuinta reprezinta un drum anevoios, solicitant daca iti doresti ca totul sa iasa asa cum ti-ai propus, dar al carui final aduce satisfactie si bucurie pentru tine si familia ta. Un sir de decizii trebuie luate cu atentie deoarece acestea vor afecta confortul pe care il vei avea atunci cand te vei muta in noua locuinta. De la dimensiunile acesteia, la pozitionarea incaperilor si la materialele folosite, toate deciziile trebuie luate calculat si dezbatute cu specialisti care iti pot recomanda cele mai bune alegeri. Chiar daca atat muncitorii care presteaza servicii ireprosabile, cat si materialele de calitate care promit o rezistenta mai mare decat celelalte te indeamna sa scoti mai multi bani din buzunar, trebuie sa fii constient ca aceasta este o investitie de durata care te va scuti ulterior de reparatii sau modificari care se pot dovedi mult mai costisitoare.

Parchet din lemn triplustratificat

Ultimele finisaje si importanta lor

Cand casa este la rosu, iar faza de constructie este aproape finalizata inca mai ai de luat cateva decizii importante care vor spori sau diminua confortul si calitatea locuintei tale. Acum este momentul in care vei alege culorile pe care le vei aplica peretilor interiori, usile si ferestrele pe care le vei folosi, dar si parchetul si gresia care vor fi montate pe intreaga suprafata a locuintei. Cand alegi aceste elemente si materiale trebuie sa tii cont de incaperile unde vor fi folosite pentru a te bucura de o eficienta maxima.

1. Parchetul

Parchetul reprezinta un element important pentru aspectul pe care il vor avea incaperile tale. Pe langa latura estetica de care trebuie sa tii cont atunci cand il alegi, este important sa tii cont si de rezistenta acestuia si, de ce nu, de cat de usor sau dificil este de montat.

Parchetul este potrivit pentru a fi folosit in dormitoare, pe scari, in casa scarilor si pe holurile de la etaj, daca este cazul. De asemenea, acesta se potriveste de minune si ofera un aspect mai elegant sufrageriei, dar si camerei de servit masa. O alegere potrivita pentru podelele locuintei tale care imbina perfect latura estetica cu cea practica este cea de parchet din lemn triplustratificat de la valprestparchet.ro. Cum ii spune si denumirea, acest tip de parchet este format din 3 straturi. Primul strat, partea vizibila, este o esenta lemnoasa pe care ai libertatea sa o alegi dintr-o gama variata oferita de cei de la Valprestparchet.

2. Gresia

In comparatie cu parchetul, gresia este inferioara din punct de vedere estetic cand vine vorba de anumite incaperi ale casei, dar pentru altele este mult mai potrivita atat in privinta aspectului, cat si a utilitatii practice. Gresia se potriveste foarte bine in bucatarie, in bai, in spatii de depozitare, pe hol, dar si in apropierea intrarii in locuinta. Aceasta are plusul de a fi mai usor de intretinut si de curatat spre deosebire de parchet pe care unele pete pot lasa urme greu de indepartat. De asemenea, gresia nu este atat de afectata precum parchetul in cazul in care pe suprafata ei ajunge o cantitate mare de apa.

Prin urmare, atunci cand alegi gresia si parchetul pentru locuinta ta, trebuie sa o faci tinand cont de specificul incaperii si sa alegi intotdeauna calitatea pentru a te bucura cat mai mult timp de produsele achizitionate si de confort in locuinta ta.

Sursa foto: pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!