Cum sa iti transformi gradina intr-un spatiu de relaxare in 5 pasi

in Ghid Practic Gradina

De-a lungul timpului, studiile de specialitate au dovedit ca petrecerea timpului in aer liber are un efect pozitiv asupra oamenilor, reducand emotiile stresante. Iar in zilele in care vremea este favorabila pentru a sta cateva ore in aer liber, de ce sa nu-ti petreci timpul in propria gradina?

gradina spatiu de relaxare

Sursa foto: Unsplash.com

Cu toate acestea, acest lucru poate parea dificil daca nu ti-ai creat un spatiu de relaxare unde sa-ti odihnesti trupul si mintea dupa zilele de munca.

Iata cum doar in 5 pasi simpli poti sa-ti transformi gradina intr-un coltisor de rai:

1. Construieste o bancuta

O bancuta in gradina va deveni rapid un spatiu unde poti sa te odihnesti la umbra in zilele toride de vara sau poti sa te bucuri de racoarea primaverii si a toamnei. Gandeste-te doar ca poti savura un pahar de vin, lecturand o carte preferata, si sa te transpui intr-o alta lume prin petrecerea timpului in natura.

Poti monta bancuta in orice zona din gradina ta pentru ca este ideala oricarui spatiu. Simte-te liber sa o decorezi asa cum iti place, sa aranjezi cateva perne decorative si o patura confortabila pentru coltisorul tau de relaxare.

2. Gandeste-te la montarea unei fantani sau a unui dispozitiv de apa

Sunetul apei curgand lin in gradina ta poate sa iti aduca linistea de care aveai nevoie dupa o zi agitata cu lungi sedinte la locul de munca. O fantana care ruleaza apa in continuu, intr-un ritm constant, va crea unul dintre cele mai relaxante sunete cunoscute de orice om, alaturi de bataile usoare ale vantului printre crengile copacilor.

3. Investeste intr-o cada de gradina

Probabil nu te-ai gandit la acest aspect pana acum. Dar o cada de gradina cu apa fierbinte s-ar putea sa fie atractia principala in coltisorul tau de relaxare din gradina. Este genul de investitie care va face o diferenta reala in ceea ce priveste modul in care te gandesti la amenajarea unei gradini si cat de bine te poti relaxa in natura.

Pe langa aspectul de relaxare, o cada de gradina cu apa fierbinte asemanatoare unei piscine este si un element social semnificativ. Poti sa planifici o mica petrecere cu prietenii sau familia in gradina si sa va bucurati de relaxare impreuna.

4. Seteaza un lounge in gradina

Daca iarna obisnuiesti sa stai in fata semineului, intins pe canapeaua din camera de zi si acoperit de o patura pufoasa, vara iti vei dori sa petreci cat mai mult timp in exterior. Dar cum poti sa aduci in natura acelasi confort? Prin crearea unui lounge in gradina ta!

Gandeste-te doar la cele mai confortabile canapele si fotolii, cu o masuta de cafea in mijloc pe care sa-ti asezi bautura, cu un set de lumini atarnat dintr-o parte in alta a spatiului. Relaxant, nu? Un loc perfect pentru petrecerea serilor de vara. Cu diverse obiecte de mobilier potrivite pentru gradina, iti poti crea propriul lounge in aer liber si poti transforma gradina intr-o oaza de pace si relaxare.

5. Planteaza florile si plantele preferate

Nimic nu este mai satisfacator decat sa te relaxezi printre florile si plantele preferate, sa le vezi cum se dezvolta de-a lungul timpului datorita faptului ca investesti timp si efort pentru ele. Si daca iti plac plantele parfumate, cum ar fi gardenia sau lavanda, vei putea face din gradina ta un spatiu care nu numai ca functioneaza ca un centru de relaxare, dar ofera si acele mirosuri relaxante pe care cu totii le iubim atat de mult.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!