Amenajare cu stil pentru holul de la intrare: 6 idei

in Ghid Practic Casa

Vrei ca holul de la intrare sa fie primitor si cochet? De obicei, in amenajarea locuintei, tinzi sa lasi pe ultimul loc holul, fie ca nu ai timp sau nu ai bani pentru el.

Amenajare cu stil pentru holul de la intrare

Sursa foto

Totusi, ia in calcul faptul ca holul este prima camera pe care o vedeti tu si oaspetii atunci cand pasiti in locuinta. De aceea, trebuie sa arate cat mai bine, indiferent de forma sau dimensiune.

Iata ce idei sa pui in practica, pentru o amenajare cu stil a holului!

Alege mobilier in nuantele potrivite

Achizitionarea mobilierului pentru hol poate fi realizata in functie de dimensiunile acestuia. De exemplu, daca ai o locuinta spatioasa, poti opta pentru mobilier in culori inchise, cu mai multe piese. in schimb, acest lucru nu va fi posibil pentru un hol mic, de apartament.

In cazul holurilor mici, se recomanda mobilierul in nuante deschise, cu putine piese, care nu aglomereaza spatiul. Acelasi principiu se aplica si in cazul zugravelii. Ar fi bine sa folosesti nuante deschise pentru pereti, care ofera senzatia unei camere mai mari.

Mobilierul poate fi diferit, in functie de aceste criterii. Un hol mare va include un dressing incapator pentru haine si un pantofar. La fel de potrivite sunt si fotoliile sau banchetele, pe care poti sa te asezi cand te incalti.

Pune accent pe corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat sunt esentiale in amenajarea holului, oricare ar fi dimensiunea lui. Fiind prima incapere din locuinta, probabil nu iti doresti un hol intunecat si neprimitor.

Asadar, ocupa-te de alegerea unor corpuri care ofera suficienta lumina, pe care sa le asezi la niveluri diferite de inaltime. Sunt potrivite si spoturile, care pot sa lumineze placut anumite zone din hol.

Investeste in bancute pentru hol

Pentru obtinerea unei incaperi practice si utile, merita sa investesti si intr-o bancheta pentru hol, pe care sa te asezi atunci cand te incalti sau te descalti. Bancutele pentru hol au si un rol estetic, asa ca alege modelele care se potrivesc cu nuantele camerei.

Din fericire, gasesti banchete in diferite culori, marimi si modele, care sunt potrivite pentru orice dimensiune a holului.

Nu uita de pantofar

O amenajare cu stil a holului presupune si includerea unui obiect esential de mobilier: pantofarul. si in acest caz, ai la dispozitie numeroase modele, pe care sa le cumperi in functie de marimea holului.

Exista si pantofare special concepute pentru holuri de dimensiuni mici, care nu aglomereaza spatiul. Acest obiect iti vine in ajutor pentru depozitarea incaltamintei, astfel incat sa gasesti cu usurinta fiecare pereche.

Dupa masurarea holului, poti alege pantofarul preferat, in functie de dimensiune sau de compartimentarea acestuia.

Cumpara un cuier

Dupa pantofar, investeste si intr-un cuier pentru hol. Pune accent fie pe cuierele fixe, fie pe cele mobile, tinand cont de preferinte. Cele mai populare sunt cuierele din otel si din lemn, care se potrivesc in orice amenajare.

Cuierul este ideal pentru orice spatiu, fiindca iti permite sa depozitezi accesorii sau haine, pe care sa le ai mereu la indemana. in plus, cuierele moderne, clasice sau vintage, pot fi gasite intr-o gama variata de culori.

Integreaza obiecte de decor

Obiectele de decor sunt variante potrivite pentru orice tip de hol, fiindca infrumuseteaza spatiul. Desigur, nu trebuie sa incarci inutil holul, mai ales daca nu te bucuri de un hol de dimensiuni generoase.

Astfel, poti sa te bazezi pe obiectele de decor minimaliste, care sa se potriveasca perfect cu restul incaperii. Pe hol, arata excelent ghivecele cu flori, tablourile sau statuetele pe care le-ai achizitionat din vacante.

Toate aceste idei iti transforma holul intr-o incapere moderna si primitoare, cu un aspect placut.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!