Cum iti alegi luminile potrivite pentru casa si gradina

in Ghid Practic Casa

Curtea si casa ta sunt locurile pe care le-ai creat si le-ai proiectat pentru sufletul tau, asa cum ai visat intotdeauna. In curte iti doresti sa iti petreci serile calde, de primavara pana toamna, iar in casa te imaginezi in zilele friguroase de iarna. A sosit momentul sa incepi decoratul si iluminarea fiecarui spatiu. Lampi led pentru exterior si becuri economice pentru interior, cam astea ar fi sugestiile pentru iluminatul casei si al gradinii, plus solutii smart pentru decoratiunile pe care ti le doresti. Ai aici cateva sfaturi care sa iti usureze cautarea.

Iluminat casa si gradina

Cum luminezi curtea

Poti trai mai intens linistea si bucuria in curtea si in casa ta, daca ai luminile asezate intr-un anumit mod. Exista in acest sens multa informatie in mediul online, foarte bine documentata, pe care o poti utiliza.

Iti poti pune in curte, pe aleea de la poarta inspre casa, lampi led cu lumina neutra si senzori de miscare, ca sa ai o atmosfera placuta in fiecare seara.

Mai poti pune si lampi de gradina decorative, in diferite forme, care sa se potriveasca cu designul ales de tine pentru gradina.

Pentru o atmosfera relaxanta, instaleaza-ti siruri de becuri de exterior si vei avea senzatia ca esti intr-o continua vacanta.

Dupa ce ai pus terasa la punct, poti chema prietenii si rudele pentru o petrecere in gradina, ca sa va bucurati impreuna de clipele frumoase.

Cum luminezi casa

Bucataria e locul in care, indiferent cat de mare este casa ta, se aduna toata lumea.

Alege sa o luminezi din plin cu un bec mare, cu o aplica de tavan, de culoare alba, ca sa creeze ideea de spatiu incapator. Daca ai si loc de luat masa, poti adauga acolo lustre cu becuri care sa atarne, cu lumina calda, pentru o atmosfera mai romantica.

In living petreci cel mai mult timp, asa ca e necesar sa ai luminile la indemana. Lustra o poti alege dupa designul casei si poti completa cu lampadare sau veioze de atmosfera, pe care sa le pui langa canapea sau fotolii, in dreptul biroului sau oriunde vrei sa ai acces mai usor la o sursa de lumina.

Dormitorul e locul tau de relaxare, in care iti aduni gandurile, iti traiesti emotiile, iti petreci noptile. Aici este indicat sa ai o lumina intensa, in ton neutru, pentru momentele in care iti schimbi lenjeria, faci curat in sertare, cauti o carte sau un obiect vestimentar. Adauga veioze cu lumina calda pe noptierele de la capul patului, pentru relaxare, pentru citit si pentru atmosfera linistitoare.

In baie iti petreci timp destul cand te pregatesti dimineata pentru birou si la fel si seara, cand te pregatesti pentru culcare. Aici este indicat sa ai multa lumina, pe care sa o distribui uniform in incapere, daca este destul de mare sau deasupra oglinzii, daca ai baia medie sau mica. Opteaza pentru o lumina neutra, dar care sa fie destul de generoasa.

Luminile din holul casei sunt si ele relevante. Aici, poti alege in functie de cum ai decorat sau dupa preferinte. Poti pune lumini reci, calde sau neutre, important este sa ai suficiente ca sa poti vedea pe unde mergi dintr-o camera in alta.

Iluminatul curtii si al camerelor este o chestiune destul de complexa. Ai nevoie de timp de gandire, de documentare si de alegere. Daca lucrezi cu un specialist, ai putea castiga timp, dar ar fi o varianta mai costisitoare. Important este sa alegi cu atentie luminile pe care ti le doresti pentru casa ta, ca sa creezi o atmosfera primitoare, calda, in care sa te simti bine alaturi de familia ta. Casa si gradina sunt parte a sufletului tau, asa ca da-ti frau liber imaginatiei si pune ce lumina iti place.

Sursa foto: https://www.shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!