Sfaturi pentru intretinerea si curatarea piscinei

in Ghid Practic Casa

Curatarea si intretinerea piscinei implica activitati desfasurate constant, astfel incat aspectul acestui spatiu sa ramana unul cat mai ingrijit posibil. Insa nu doar rezultatul estetic este esential, ci si sanatatea celor care se bucura de tot ce poate oferi o piscina.

conectorii termocontractabili

Atunci cand utilizezi solutiile pentru curatare si intretinere potrivite, igienizarea apei, a suprafetelor si a elementelor decorative se simplifica extrem de mult. Asadar, iti recomandam sa tii cont de urmatoarele sfaturi, pentru ca piscina sa functioneze la parametri optimi.

Curatarea si intretinerea piscinei implica activitati variate

Piscina poate contribui semnificativ la cresterea valorii unui imobil rezidential. Mai mult decat atat, in zilele frumoase ale verii, devine spatiul de distractie ideal pentru toti cei dragi din familie. Insa pentru ca aceasta zona sa poata oferi intreaga suma de beneficii potentiale, trebuie sa te ocupi de igienizarea sa cat mai des posibil.

Iti doresti o piscina cu aspect ingrijit si cat mai sigura pentru sanatate? Imparte procesul de curatare si intretinere pe activitati zilnice, saptamanale sau contextuale:

Activitatile de zi cu zi presupun colectarea materiilor vegetale si a insectelor de pe suprafata apei. Saptamanal, poti realiza actiuni de curatare a peretilor piscinei, precum si a elementelor de sprijin: barele din aluminiu fixate pe lungimea peretilor, scarile de acces, balustradele lor etc

De asemenea, este indicat ca in fiecare saptamana sa analizezi calitatea apei din bazin, astfel incat parametrii de interes pe care ii monitorizezi sa se incadreze in intervalele de valori optime.

Exista si situatii contextuale in care piscina se poate utiliza colectiv (ex: o zi de nastere celebrata in aer liber). Intr-un astfel de context, trebuie din nou sa te asiguri ca aspectul piscinei se ridica la asteptarile oaspetilor, iar parametrii de calitate pot sustine utilizarea acesteia in conditii de siguranta: pH-ul apei, valoarea nivelului de clor etc

Dispozitive si solutii pentru curatarea piscinei

Alegerea celor mai potrivite dispozitive si solutii pentru curatarea piscinei variaza in functie de factori variati, precum: forma si dimensiunile piscinei, capacitatea acesteia, utilitatea sa, frecventa de utilizare, caracteristicile sistemelor pentru filtrare / purificare / incalzire etc

De obicei, produsele pentru curatarea si intretinerea unei piscine se impart in:

  • ustensile si dispozitive pentru curatare: perii, lavete, plase pentru piscina si aspiratoare tip robot cu functie autonoma pentru igienizarea apei si a suprafetelor;
  • substante concentrare cu formule active, ce actioneaza activ asupra suprafetelor cu depuneri de impuritati (elementele decorative, canalele de scurgere etc), fara a ataca materialul acestora.

Cele mai bune substante pentru curatarea piscinei asigura o igienizare cu efect vizibil pe suprafete diferite: ceramica, sticla, portelan, crom, otel, plastic. Formula acestora actioneaza eficient pentru a indeparta depuneri minerale, pete de rugina sau murdarii cu un continut de grasimi ridicat.

Utilizarea acestor substante pentru piscina cu formula activa trebuie realizata conform instructiunilor de pe fisa tehnica de securitate, deoarece procesul de igienizare cu ajutorul acestora poate implica riscuri pentru sanatate. In cazul unor posibile simptome (arsuri si dureri ale ochilor, basici, senzatie de sufocare etc) se recomanda ajutorul medical de urgenta.

Monitorizarea calitatii apei din piscina

Calitatea apei unei piscine poate fi monitorizata prin raportarea la nivelul pH-ului. Valoarea acestui parametru poate fi masurata cu ajutorul unui tester digital, astfel incat sa observi daca se incadreaza (sau nu) in intervalul optim 7 - 7,4.

O eventuala ajustare a unor valori improprii se poate realiza cu ajutorul corectorilor de pH. Monitorizarea apei din piscina se mai poate concentra si pe verificarea nivelului de alcalinitate, sau pe testarea nivelului de clor.

Curatarea si intretinerea piscinei are un impact semnificativ asupra utilizatorilor. Daca detii o piscina si vrei ca toti cei dragi sa se bucure de beneficiile utilizarii sale, in conditii de siguranta deplina, tine cont de aceste sfaturi.

Utilizand solutiile pentru curatare potrivite, precum si alte dispozitive utile in procesul de igienizare, aceste activitati periodice pot genera cele mai bune rezultate.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!