Criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un seif pentru locuinta ta

in Ghid Practic Casa

Securitatea este unul dintre elementele care ne fac sa ne simtim confortabil in propria casa. De multe ori, ne gandim ca montarea camerelor de supraveghere in exteriorul si in interiorul locuintei si instalarea unui sistem securizat la usa de la intrare sunt indeajuns pentru a ne proteja obiectele personale de mare valoare.

Criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un seif pentru locuinta ta

Desi aceste actiuni sunt esentiale pentru siguranta fizica si confortul sufletesc, pot fi completate de achizitionarea unui seif pentru un plus de protectie.

Poate ai observat ca majoritatea hotelurilor pun la dispozitia clientilor seifuri in care acestia sa isi pastreze in siguranta obiectele personale de mare valoare in timp ce se relaxeaza in afara camerei. Acelasi lucru il poti implementa si tu in propria locuinta! Iata cateva criterii de selectie atunci cand alegi un seif pentru propriile tale nevoi.

1. Dimensiunea seifului

Nu are rost sa investesti intr-un seif de dimensiuni mari daca nu detii multe obiecte de valoare locuinta. Daca ai nevoie de un seif doar ca sa pastrezi in siguranta o suma de bani pe care vrei sa o economisesti sau bijuteriile din aur si argint, atunci un seif de dimensiuni mici spre medii ar putea fi ideal pentru satisfacerea nevoilor de protectie maxima.

Daca alegi un seif de dimensiuni mici, nu inseamna ca nu primesti aceleasi caracteristici pentru securitatea obiectelor tale personale ca in cazul unui seif de dimensiuni mari. Un seif pentru banii tai iti poate oferi atat protectie impotriva efractiei, cat si in cazul unor fenomene meteorologice care iti pot deteriora bunurile.

2. Tipul de deschidere a seifului

Datorita dezvoltarii tehnologiei, astazi ai posibilitatea sa alegi intre trei modalitati de deschidere a seifului. Alegerea trebuie sa fie bazata pe preferintele personale, pe usurinta de intelegere a modului de deschidere si pe bugetul disponibil. Astfel, poti alege intre: seifuri electronice, mecanice sau cu deschidere prin amprenta.

Seifurile electronice si cele care inregistreaza amprenta personala au avantajul suplimentar ca nu au nevoie de o cheie speciala pentru deschidere. Mai mult decat atat, cu un seif prevazut cu un cititor de amprenta nu va mai trebui sa-ti aduci aminte codul de acces. Tot ce trebuie sa faci este sa scanezi degetul atat pentru deschiderea seifului, cat si pentru inchiderea acestuia.

3. Buget

Nu este un secret ca achizitionarea unui seif este o investitie costisitoare la inceput. Dar este mai bine sa investesti o suma de bani decat sa o pierzi in urma unui furt sau a unui incendiu.

Seifurile mecanice sunt probabil cele mai putin costisitoare, avand in vedere modul de deschidere, dar ofera protectia maxima a obiectelor personale, la fel ca si seifurile electronice sau cele cu cititor de amprenta.

Avand in vedere modalitatile tot mai inovatoare ale infractorilor de a-si atinge scopurile frauduloase, alegerea seifului ideal pentru locuinta ta poate fi un pas important. Ia in considerare cantitatea de obiecte personale de mare valoare pe care vrei sa le tii in siguranta, tipul de deschidere al seifului astfel incat sa-ti fie usor sa le accesezi sau sa le securizezi atunci cand ai nevoie, dar si bugetul tau pentru achizitie!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!