Top 5 cai prin care sa te asiguri ca angajatii tai sunt in siguranta pe santier

in Ghid Practic Casa

Siguranta la locul de munca este importanta in orice domeniu, insa daca vorbim de domeniul constructiilor, acest aspect este crucial. Accidentele pot aparea foarte usor, insa daca sunt respectate reguli de baza pentru siguranta muncitorilor, se pot evita tragedii. In calitate de angajator, este responsabilitatea ta sa te asiguri ca angajatii tai lucreaza intr-un mediu sigur si ca au la dispozitie toate uneltele necesare pentru a-si desfasura munca. Statisticile arata ca accidentele pe santierele de constructii se produc datorita lipsei de organizare si datorita faptului ca nu sunt respectate toate masurile de siguranta. Asadar, pentru a presta servicii de calitate clientilor tai, este necesar sa nu treci cu vederea anumite aspecte ce tin de siguranta echipei tale. In randurile ce urmeaza, vom detalia cele mai importante reguli de siguranta ce ar trebui respectate pe orice santier de constructie.

Siguranta santier constructii

Iata ce reguli de siguranta sunt obligatorii pe santier

  • Echipamentul de protectie este absolut necesar - purtarea unui echipament de protectie complet si potrivit activitatii pe care o desfasori, poate preveni o multime de neplaceri si poate face diferenta dintre o rana usoara sau o fatalitate. Este important sa asiguri echipei tale echipament potrivit si sa te si asiguri ca acesta va fi purtat pe toata durata lucrarii de constructie. Pe site-ul celor de la Husdago.ro gasesti o multime de tipuri de echipamente, special concepute pentru diverse activitati, de la pantofi de protectie pentru barbati, pana la salopete, casti si manusi de protectie.
  • Atentie la asamblarea schelelor - atunci cand vorbim de instalarea schelelor, nu ar trebui sa existe improvizatii. Acestea trebuie asamblate pe pamant solid, trebuie sa fie prevazute cu balustrade si trebuie sa fie verificate de fiecare data inainte de a fi folosite. Lucratorii ce folosesc schelele trebuie sa aiba instructaj pentru lucrul la inaltime, deoarece cele mai grave accidente petrecute pe santiere sunt cauzate de caderile de la inaltime.
  • Instructaj de protectie si siguranta - este obligatoriu ca totii lucratorii sa treaca prin acest instructaj pentru a cunoaste regulile de functionare ale santierului, zonele sigure si pentru a te asigura ca fiecare cunoaste protocolul de urmat in cazul unei situatii de urgenta.
  • Afiseaza indicatoare de siguranta - santierele sunt zone pline de pericole, atat pentru muncitori, cat si pentru cei care tranziteaza zona. Asadar, este foarte important sa marchezi cu afise potentialele pericole, precum substantele toxice, masinariile in functiune, posibile obiecte care pot cadea de la inaltime.
  • Inspecteaza regulat uneltele si echipamentele - acestea sunt esentiale desfasurarii activitatii pe santier, asadar orice defectiune poate intarzia semnificativ stadiul lucrarilor. Insa mult mai important decat stadiul lucrarilor este siguranta echipei tale, asadar asigura-te ca verifici periodic toate uneltele, utilajele si masinariile pentru a detecta orice defectiune, astfel vei scadea semnificativ riscul accidentelor. Deasemenea, instruieste-ti si angajatii sa semnaleze orice echipament care nu functioneaza corespunzator.

Santierele de constructii sunt un mediu plin de potentiale pericole, insa preventia este cheia succesului atunci cand vine vorba de siguranta echipei tale. Instruieste-ti angajatii sa respecte aceste cerinte de protectie a muncii, asigura-te ca au la dispozitie unelte si materiale de lucru calitative si astfel vei putea presta servicii de calitate clientilor tai.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!