Vrei o schimbare in gradina ta? Afla cum poti avea o gradina de invidiat aranjand-o dupa propriile nevoi!

in Ghid Practic Gradina

Cu siguranta petreci ore intregi acolo straduindu-te sa faci cea mai buna treaba. De altfel, o gradina perfecta se intretine cu multa munca, mai ales daca vrei sa fie mereu pe placul sufletului tau. Chiar daca ai un spatiu mic de care te ocupi cu multa placere in fiecare sezon, totul trebuie sa fie bine pus la punct in fiecare zi: gazonul trebuie udat, plantele curatate si unele ghivece poate necesita sa fie mutate.

Sistem ventilatie casa

Daca esti cu adevarat pasionat de gradinarit iti doresti sa aduci mereu o schimbare in micul tau paradis verde, dar asta necesita imaginatie, autenticitate si multa rabdare. Poti incepe sa te inspiri din reviste specializate sau poti sa iti iei inima in dinti si sa iti folosesti creativitatea punand in valoare fiecare element prezent in gradina ta. Daca ai nevoie de o mana de ajutor in sensul acesta, te poti folosi de urmatoarele idei pentru o schimbare de succes in gradina ta.

Iata cum poti face o schimbare de succes in gradina ta folosindu-te de cateva elemente de impact:

Gardul viu

Daca ai un gard sau un zid care nu te satisface din punct de vedere estetic, este momentul perfect sa produci o schimbare majora. Poti folosi iedera englezeasca sau vita de vie pentru a acoperi acest spatiu in mod natural. Este recomandat sa folosesti mai multe fire de iedera pentru a umple spatiul in timp cat mai scurt.

Aceasta planta creste destul de repede asa ca poti achizitiona de acum foarfeci de gradina de la Micul-fermier.ro pentru a aranja viitorul tau gard viu. Pentru un efect cat mai placut, poti agata pe zidul respectiv cateva ghivece cu plante curgatoare care sa mascheze temporar zona si sa vina in completarea firelor de iedera.

Planteaza un copac

Indiferent de marimea gradinii tale, un copac este mereu bine venit. Poti alege orice pom fructifer, dar daca te intereseaza mai degraba aspectul floral al gradinii, poti conta pe liliac, magnolie sau chiar pe un artar japonez. Pe langa umbra perfecta a acestor arbori plini de culoare, ei sunt spatii perfecte de aranjarea ghivecelor bogate.

Daca vrei sa dai un aspect luxuriant gradinii, aseaza pe ramuri sau la baza arborelui ghivece cu plante sortate acestuia. Aici poti sa-ti lasi si un mic spatiu de odihna si contemplare, avand in vedere ca umbra te va ajuta in acest sens.

Spatiul tau de contemplare

Si daca tot a venit vorba de spatiul tau de contemplare, profita de un colt umbros al gradinii tale si amenajeaza-ti un loc de odihna. Daca dispui de cativa paleti in marimi potrivite, ii poti vopsi in culoarea dorita de tine si ii vei putea aranja pentru a obtine scaune si o masuta de cafea.

Mai ai doar de adaugat cateva perne pentru confort si o ghirlanda de lumini, iar dupa atat de putin efort ti-ai amenajat un spatiu de odihna boem si plin de farmec. Daca vrei ca masuta de cafea sa aiba un aspect mult mai spectaculos, pune pe margini plantele mici sau recipiente de sticla pline de butasi ai plantelor pe care vrei sa le propagi.

Asadar, nu ai nevoie de ornamente scumpe sau investitii majore in gradina ta pentru a face o schimbare de impact. Cat timp iti poti da frau liber imaginatiei si creativitatii in gradina, vei transforma acest spatiu intr-un mic paradis personal, iar daca iei in calcul si ideile de mai sus, te poti bucura de acesta mai curand de cat ai sperat.

Sursa foto: pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!