Sistemul de ventilatie al casei - un "must have" pentru orice constructie noua sau proaspat renovata

in Diverse

Ventilatia casei este unul dintre cele mai importante domenii caruia trebui sa-i acorzi atentie atunci cand este vorba de proiectarea unei locuinte sau de o renovare serioasa a uneia mai vechi.

Sistem ventilatie casa

Desigur un sistem de ventilatie care sa asigure un cadru excelent de bunastare din toate punctele de vedere pentru cei care locuiesc in interior este primul lucru la care un arhitect sau un inginer proiectant se poate gandi. Totusi, nu trebuie trecut cu vederea nici aspectul financiar, stiut fiind faptul ca oricine isi doreste sa aiba acasa un sistem facil, usor de reglat, care sa nu consume energie prea multa si sa se integreze in acelasi timp in mod perfect cu restul ansamblului arhitectonic interior.

Iata de ce ar trebui sa te gandesti la un sistem de ventilatie complet si modern pentru casa ta

Bunastare si sanatate pentru cei care locuiesc sub acelasi acoperis

Mentinerea unui mediu interior placut si, in acelasi timp, sanatos implica existenta in orice moment a unei rezerve de aer proaspat, curat si oxigenat. Dupa cum este deja cunoscut, respiratia oamenilor poate transforma relativ repede aerul dintr-un spatiu inchis in aer viciat care poate fi daunator sanatatii si starii de bine.

De asemenea, o multime de poluanti, in afara dioxidului de carbon emanat prin respiratie, proveniti de la emisiile compusilor chimici din compozitia mobilierului modern pot constitui, alaturi de o serie de alergeni de provenienta diferita, o amenintare pentru sanatate daca raman captivi in aerul statut si in interioare neventilate.

Un sistem de ventilatie modern are rolul de a elimina aerul viciat din interior si de a aduce aer proaspat din exterior, pastrand astfel un mediu interior sanatos.

Reducerea temperaturii mai ales in sezonul cald

Daca este vorba de o casa locuita de o familie numeroasa, pe langa faptul ca in scurt timp calitatea aerului interior poate scadea in mod semnificativ, temperatura interioara creste destul de mult. Astfel, cu ajutorul unui sistem de ventilatie rezidential se poate elimina caldura suplimentara creata de locuirea efectiva si, astfel, factura la energia consumata cu racirea ambientala in sezonul cald va fi mai mica.

Reducerea sau eliminarea condensului

Condensul este unul dintre factorii favorizanti pentru aparitia mucegaiului in casa, pe langa faptul ca este un factor prielnic pentru dezvoltarea de alergii si de alte afectiuni ale sistemului respirator. Formarea condensului este predilecta in zone in care aerul nu circula astfel ca suprafetele afectate nu reusesc sa se usuce in mod eficient dupa ce au fost afectate de umiditate. Sistemele de ventilatie elimina aceasta problema, asigurand circulatia continua a unui flux proaspat de aer care nu permite formarea condensului in nici o zona a casei.

Reducerea sau eliminarea mirosurilor neplacute

Interioarele prost sau deloc ventilate pot deveni in scurt timp neplacute din cauza mirosurilor care se pot acumula din diverse cauze. Fie ca este vorba de fumat, de gatit sau de alte cauze, mirosurile din casa sunt neplacute, iar un sistem de ventilatie bine pus la punct poate rezolva rapid aceasta problema prin eliminarea aerului viciat din interioare si aducerea aerului proaspat, oxigenat din exterior.

Asadar, un sistem de ventilatie este azi o necesitate pentru constructiile rezidentiale daca se doreste ca locuitorii lor sa beneficieze de cele mai bune conditii de habitat pe care tehnologia moderna le poate pune la dispozitia omului.

Sursa foto: Lindab.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!