Cele mai neglijate lucruri la curatenia generala. Tu pe cate dintre ele le omiti?

in Diverse

Indiferent de marimea casei si a familiei tale, sunt mereu o sumedenie de lucruri de curatat sau intretinut si din cauza asta de multe ori e usor sa le pierzi din vedere. Acest articol te va ajuta sa ai viziunea de ansamblu, o structura a felului in care iti poti tine locuinta imaculata, cat si un checklist al tuturor lucrurilor de curatat.

Curatenia generala

Iata care sunt lucrurile adesea neglijate la curatenia generala

Masina de spalat

Poti incepe cu spalarea tuturor hainelor, insa inainte de asta - un lucru pe care il omitem des - masina de spalat. Pentru ca de-a lungul folosirilor, aceasta strange multe bacterii si resturi de mici impuritati, e bine ca ocazional sa folosesti fie o substanta speciala de curatat masini de spalat, fie un mix de apa cu bicarbonat si otet.

Chiuveta si scurgerile

Dupa ce eliberezi chiuveta, adauga din nou bicarbonat pe toata suprafata acesteia si spal-o bine in fiecare coltisor. Apoi, cu o periuta de dinti, poti spala bine mecanismul de scurgere si asigura-te ca nu este infundat - la final, poti felia o lamaie si lasa-le pe scurgere pana spre finalul zilei - sau pana ai terminat curatenia - acestea vor indeparta orice miros neplacut si bacterii.

Microundele

Pentru a spale microundele este suficient sa iei un bol cu apa in care pui o lamaie intreaga taiata bucati si sa pornesti microundele. Aciditatea din lamaie sa va comporta ca un degresant natural, iar aburii vor ajuta sa inmaie orice reziduuri vechi pe care le poti sterge foarte usor dupa aceea.

Balconul sau terasa

Scaunele, masa si mobilierul de pe balcon sunt supuse multor tipuri de conditii meteo, printre care vantul care aduce mult praf si impuritati. Astfel, ca sa scapi de straturile de murdarie depuse de-a lungul vremii, poti folosi un aparat de spalat Husqvarna pe care il poti achizitiona de pe Belgarden.ro. Prin furtunul de inalta presiune poti fi sigur ca orice urma de murdarie va fi indepartat, intr-un mod rapid si flexibil.

Filtrele de la hota

De obicei acestea sunt pline de grasime, sunt foarte lipicioase si grasimea de pe ele este foarte greu de indepartat. Pune-le intr-un lighean de apa fierbinte cu detergent si lasa-le cateva ore la inmuiat pana sa le cureti manual.

Este foarte important si util sa creezi o rutina de curatenie saptamanala, lunara si anuala dupa care sa te ghidezi pentru a te asigura ca iti mentii casa imaculata. Pe masura ce repeti aceeasi rutina, va deveni mai usor si mai rapid. Secretul este sa ramai totusi flexibil si sa adaugi de fiecare data moduri noi de a face curatenie si a folosi orice intrumente care iti pot usura treaba. Mult spor la treaba!

sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!