Un caine sanatos inseamna un stapan fericit! Afla care sunt aspectele de care sa tii cont pentru a preveni problemele de sanatate ale cainelui tau!

in Diverse

Un animal fara griji, sanatos si energic iti face viata mai fericita. Sa iti imparti timpul cu un animalut este cea mai buna forma de terapie, iar cainii imprastie zambete si bucurie peste tot pe unde trec si iti schimba starea de spirit in bine ca prin magie. Insa, a avea grija de un alt suflet, fie el si patruped este o responsabilitate mai mare decat crezi. Pentru a evita sa iti expui animalutul la pericole de sanatate nedorite, trebuie sa fii atent la anumite aspecte.

Caini sanatosi

Tot ce tine de stilul de viata al acestuia, de rasa si istoricul lor familial, de sensibilitati specifice patrupedului si schimbarea starii sale de spirit, conteaza. Atentia sporita la aceste patru aspecte te vor feri de decizii care pot scurta speranta de viata a cainelui tau. Pentru a te asigura ca ai contribuit pozitiv la a-i crea o viata cat mai buna este bine sa fii informat despre aceste detalii care fac o mare diferenta.

Iata ce e bine de retinut in prevenirea potentialelor probleme ce ar putea surveni:

1. Informatii asupra particularitatii rasei si a istoricul familial

Fiecare rasa canina are particularitatile ei care te pot ghida in crearea unui cadru cat mai potrivit nevoilor lui de temperament si ofera idei despre stilul de viata preferat si dieta care li se potriveste. Totodata cu aceasta ocazie afli si care sunt predispozitiile genetice influentate de rasa pentru a stii la ce sa fii atent pe viitor. Toate acestea alaturi de o informare cat mai ampla asupra problemelor de sanatate avute de parintii animalutului tau vor ajuta la pastrarea sanata?ii patrupedului tau.

2. Tipul de temperament al cainelui si stilul de viata ideal

Exista rase de caini care prefera mai mult un mediu linistit si un stil de viata mai putin activ si rase de caini, ca Beagle sau Jack Russell, care au nevoie de foarte multa stimulare.

Pentru a contribui la bunastarea mentala si fizica al patrupedului tau, trebuie sa stii care este cantitea de mancare optima pe care ar trebui sa o primeasca in functie de toate aceste variabile cat si nivelul de miscare recomandat fiecarei rase. In acest demers iti vin in ajutor si petshopuri, ca de exemplu Petmaster.ro, unde mancarea cainilor este diferentiata tocmai in functie de nevoile rasei animalutului tau. Epuizat, un caine dintr-o rasa activa este linistit, fara probleme de comportament, insa acelasi stil activ impus unui caine sedentar va declansa anumite sensibilitati in mod precoce.

3. Starea de spirit generala

Un caine care beneficiaza de un program adaptat nivelului lui de energie, are o dieta sanatoasa si gustoasa si primeste atentie ar trebui sa fie un caine fericit. Daca observi diferente de comportament - fie apatie, fie afisarea unui comportament rebel - si este bine sa nu ignori aceste semne si sa iti duci animalutul la medic pentru a determina care este cauza. Temperamentul lui si sensibilitatile observate in timp iti ofera indicii pretioase asupra dietei care i se potriveste cel mai bine. Diabetul zaharat si obezitatea sunt cauze tot mai dese de decese premature in cazul raselor de caini cu aceasta predispozitie, cum ar fi Bulldogii.

In concluzie, trebuie sa fii mereu atent la nevoile cainelui tau, luand in calcul toate aceste detalii. Unii caini sunt foarte pofticiosi si ar manca orice, asa ca e bine sa te asiguri ca nu te lasi santajat emotional prea des si ii oferi variante sanatoase pline de nutrienti hranitori.

Putina informare va face o mare diferenta in cresterea duratei de timp de calitate petrecut alaturi de prietenul tau blanos!

Sursa foto: pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!