Reamenajarea terasei, in pasi simpli: sfaturi practice si ponturi creative

in Ghid Practic Casa

Petrecerea timpului in aer liber chiar in confortul propriei terase iti da un sentiment de liniste, indiferent de anotimp. Daca iti doresti o schimbare care sa amplifice starea ta de bine si te gandesti la cum poti sa iti reamenajezi terasa, astfel incat sa iti creezi un spatiu care te reprezinta in totalitate, trebuie sa stii ca poti face asta in doar cativa pasi simpli, fara a avea nevoie de un buget considerabil.

Reamenajarea terasei - mobilier

1. Schimba mobilierul pentru terasa

Schimbarea mobilierului pentru terasa este primul pas pe care il poti face atunci cand iti doresti o schimbare cu efect major si te gandesti la o reamenajare a terasei, fara prea mare efort. Piesele de mobilier pot schimba total aspectul terasei, aducand un suflu nou si un plus de originalitate.

Pe langa aspectul estetic la care trebuie sa fii atent, atunci cand iti schimbi mobilierul pentru terasa trebuie sa te gandesti si la utilitatea acestuia. Mobilierul de vara pentru terasa, in culori deschise si cu texturi variate, de la rachita si ratan, pana la metal si sticla este versatil, putand fi utilizat in orice anotimp, fara riscul de a se deteriora. Aceasta, datorita tratamentelor speciale aplicate materialelor din care este realizat.

Concret, avantajele unui mobilier de vara pentru terasa sunt:

  • protectie buna in fata efectului coroziv al apei;
  • rezistenta la actiunea razelor UV;
  • durabilitate la greutate si la socuri mecanice, datorita gamei diverse de materiale din care este realizat, cum ar fi lemnul, rachita, metalul sau polipropilena;
  • design versatil, potrivit cu o mare varietate de stiluri arhitecturale, de la conceptul de terasa rustica ori vintage, pana la designul modern si minimalist;
  • aspect modern si elegant;
  • forma ergonomica, ce asigura un confort sporit.

Sfat practic:

Tinand cont de toate cele de mai sus, gandeste-te la nevoile tale si incearca sa reamenajezi terasa cu mobilier de vara pentru terasa, care sa corespunda nevoilor tale actuale. Poti indrazni mai mult si sa schimbi total stilul de amenajare. Pentru un plus de originalitate, creeaza contraste deosebite cu un mobilier in culori neutre, completate de tonuri puternice, inspirate din natura.

2. Ilumineaza terasa creativ

Daca pe parcursul zilei te poti bucura de lumina naturala, pe timpul serii cu siguranta vei avea nevoie de corpuri de iluminat care sa iti induca o stare de liniste si de relaxare. Astfel, al doilea pas pe care il poti face, atunci cand incepi reamenajarea terasei tale, este alegerea unei modalitati inedite de iluminare. Iata cateva idei creative pe care le poti pune in practica:

  • Iluminarea terasei cu lampioane care pot fi agatate de tavan si perete sau pe diferite stative, pentru a obtine un efect vizual foarte placut.
  • Iluminarea terasei cu lampi solare care pot fi asezate pe masa sau pe diferite suporturi, in locurile in care crezi ca este cea mai mare nevoie de lumina.
  • Iluminarea terasei cu lumanari, pentru a crea o atmosfera calda, de poveste, care sa iti induca o relaxare profunda. Poti opta pentru lumanari de diferite dimensiuni si culori, in functie de stilul pe care il alegi pentru reamenajarea terasei.

3. Alege elemente decorative potrivite

In functie de stilul pe care il alegi pentru amenajarea terasei tale, poti opta pentru diverse decoratiuni care sa aduca un plus de originalitate in designul exterior. Iata cateva ponturi creative de care sa profiti in aceasta etapa din procesul infrumusetarii terasei tale:

  • Pentru o terasa amenajata in stil scandinav, poti opta pentru decorarea scaunelor cu textile din panza, care sa creeze o atmosfera primitoare si relaxanta. De asemenea, corpurile de iluminat metalice, combinate cu o paleta cromatica neutra, induc o stare de relaxare si armonie.
  • In ceea ce priveste stilul minimalist, elementele decorative trebuie sa fie cat mai simple si subtile, astfel incat sa nu iasa in evidenta, dar sa completeze perfect spatiul de care dispune terasa. Fiind caracterizata de simplitate si ordine, o astfel de terasa poate fi decorata cu ghivece albe sau negre, care sa contina plante verzi, si cu diverse cutii de depozitare in aceleasi nuante.
  • Pentru o terasa amenajata in stil vintage, orienteaza-te spre culori neutre si nuante fine, care sa aduca in prezent atmosfera altor vremuri. Elementul care nu trebuie sa lipseasca dintr-o astfel de terasa este un hamac cu model elegant si impletituri romantice.
  • Daca preferi un stil mediteranean si vrei sa aduci linistea marii pe terasa ta, poti opta pentru elemente decorative din teracota, piatra si placi ceramice. Pentru a imbunatati partea estetica, inveseleste spatiul cu perne decorative in culori vii si plante verzi cataratoare sau chiar cu un tablou confectionat din scoici.

Sfat practic:

Inainte de a alege elementele decorative, masoara spatiul care iti ramane disponibil dupa ce alegi mobilierul pentru terasa. Indiferent de stilul de amenajare pe care il preferi, o terasa prea incarcata nu iti va putea oferi sentimentul de relaxare pe care il doresti.

Reamenajarea unei terase este mereu un prilej de a imbunatati atat aspectul estetic, cat si pe cel practic al spatiului pentru relaxare. Profita de sfaturile practice si de ideile creative din acest articol si ofera-i terasei tale un aspect deosebit, de care sa te bucuri indiferent de anotimp.

Sursa foto: freepik.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!