Daca faci parte dintre cei care se gandesc serios sau au in plan o viitoare retragere undeva la tara, undeva la munte, departe de agitatia urbana, este bine sa ai in vedere ca nu toate satele din Romania au acces la reteaua publica de apa si canalizare. De fapt, marea majoritate a gospodariilor, din localitatile rurale din tara noastra, au inca toaleta in curte. Putin cam sinstru, nu? Nu te ingrijora. Cu o investitie relativ mica, te poti bucura de apa potabila oriunde. Solutia este un hidrofor.
Hidroforul este un sistem automat prin intermediul caruia poti sustrage apa direct din pamant pentru a o putea folosi, ulterior, in nevoile gospodariei tale. Hidrofoarele functioneaza corespunzator atunci cand sursa de apa nu este foarte adanca (8-9 metrii). Daca sursa ta de apa este la 10-25 metri sub pamant, atunci ai nevoie de o pompa submersibila cu presiune ridicata. In general, in tara noastra, avem destule surse de apa la o adancime convenabila hidrofoarelor.
Pe Shop-einstal.ro gasesti o gama larga de astfel de produse, insa, pentru a alege un hidrofor fara butelie sau cu vas potrivit nevoilor tale trebuie neaparat sa ai in vedere urmatoarele aspecte:
Pentru a afla debitul de apa care iti este necesar si pentru a descoperi consumul de apa de care ar fi bine sa dispui, trebuie sa ai in vedere ca debitul estimat pentru consumul casnic in general se invarte in jurul urmatoarelor cifre:
Cand vine vorba de presiunea apei trebuie sa stii ca o presiune necesara pentru un hidrofor este de 2,5 - 5 bari. Un hidrofor complet echipat este util atunci cand tragi apa dintr-o fantana mai adanca sau dintr-o sursa de unde apa trebuie aspirata, ca un rezervor. Cu cat adancimea este mai mare, cu atat debitul va fi mai mic. In ziua de azi, multe hidrofoare au autoamorsare, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru costuri in plus la meseriasi, daca alegi hidroforul potrivit.
Hidrofoarele sunt de doua tipuri, hidrofoare fara vas si hidrofoare cu vas de expansiune. Un hidrofor fara butelie este alcatuit dintr-o pompa cu motorul ei, rezervorul incorporat si panoul de comanda, si este, in general mai galagios decat hidroforul cu vas. Cel cu vas reduce numarul de porniri si opriri ale pompei, crescandu-i durata de viata, reduce consumul electric si zgomotul.
Asadar, poti folosi toate aceste informatii in a alege cel mai potrivit tip de hidrofor pentru nevoile tale si ale familiei tale si nu uita: un hidrofor are functionalitati multiple, raportat la zona in care este utilizat, si se dovedeste intotdeauna o solutie tehnica perfecta.
Sursa foto: pexels.com