Termosemineu sau cazan cu peleti - ce alegere sa faci?

in Diverse

Alegerea sistemului de incalzire pentru locuinta reprezinta o decizie ce implica foarte multa responsabilitate, data fiind importanta sa pentru confortul de care vei beneficia apoi pe o perioada indelungata de timp. De aceea, inainte de a te decide asupra unui sistem de incalzire anume, ar trebui sa ai in vedere mai multe detalii ce tin de modul sau de functionare.

Centrale si termosemineuri peleti

Este foarte probabil sa iti doresti un sistem de incalzire pe baza de peleti. Fiind un tip de combustibil avantajos din numeroase puncte de vedere, popularitatea sistemelor de incalzire alimentate cu peleti de lemn este intr-o continua crestere. Iar din acest punct de vedere va trebui sa te decizi asupra modelului echipamentului dorit.

Vrei un cazan pe peleti sau un termosemineu? Pentru a face o alegere potrivita pentru tine, iti vom oferi mai multe recomandari utile in randurile urmatoare.

Termosemineu pe peleti - ce este, cum functioneaza & avantaje

Termosemineele reprezinta o alegere grozava pentru incalzirea locuintei, incantand atat din punct de vedere functional dar si estetic. Ofera caldura in timpul sezonului rece si totodata poate da un aspect atragator incaperii in care este instalat.

Acestea se diferentiaza de clasicele seminee prin faptul ca pot fi folosite pe post de centrala termica, oferind caldura in intreaga locuinta dar si apa calda menajera. Este un sistem de incalzire modern, automatizat, cu o eficienta foarte inalta.

Un termosemineu Kenda are, in foarte mare masura, aproape acelasi mod de functionare precum o centrala termica. Apa rece este circulata prin instalatie pentru a fi incalzita folosind un schimbator de caldura ce incalzeste apa cu ajutorul arderii peletilor. Apa incalzita este distribuita apoi in radiatoare sau, de ce nu, in reteaua de incalzire prin pardoseala, pentru a beneficia de confortul termic atat de necesar in timpul sezonului rece.

Termosemineu peleti Kenda

Un termosemineu performant va fi usor de curatat, usor de folosit, prezinta un grad sporit de siguranta, o durata de ardere generoasa si totodata poate asigura costuri reduse pentru incalzire.

De asemenea, aspectul sau placut, costurile accesibile pentru instalare dar si posibilitatea de a-l amplasa oriunde in locuinta reprezinta avantaje ce te vor convinge sa comanzi si tu un termosemineu Kenda.

Cazan pe peleti - de ce sa alegi un astfel de sistem de incalzire?

In ceea ce priveste cazanele pe peleti, acestea vin la randul lor cu o serie de avantaje greu de ignorat. Au dimensiuni mari, deci si o capacitate mult mai mare a buncarului de peleti. Drept urmare, autonomia va fi mult mai ridicata decat in cazul termosemineelor.

Intretinerea este usor de realizat, poate fi automatizat in cea mai mare masura si totodata reprezinta sisteme de incalzire sigure. Singurul lor dezavantaj este poate spatiul ocupat in urma instalarii dar si faptul ca din punct de vedere estetic nu incanta.

Atat termosemineele cat si cazanele pe peleti Kenda reprezinta o alegere grozava. Este insa o alegere cu caracter subiectiv, asa ca va trebui sa pui in prim plan propriile preferinte dar mai ales cerintele pe care le ai de la noul sistem de incalzire. Odata stabilite aceste detalii, iti va fi mai usor sa optezi pentru un sistem de incalzire anume. Iar daca te-ai decis, atunci nu iti mai ramane decat sa alegi sistemul dorit din oferta magazinului centrale-seminee.ro.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!