Principalele categorii de pompe de apa

in Diverse

Pompele de apa sunt acele dispozitive folosite pentru a aspira apa de la 7 metri si pentru a o transporta ulterior catre utilizatorii casnici sau utilizatorii din domeniul industrial. Pe piata de profil regasim o mare diversitate de pompe de apa, fie ca vorbim despre pompele de apa submersibile, fie ca vorbim despre pompe de suprafata. In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele categorii de pompe de apa pe care le poti avea in vedere in functie de domeniul pentru care ai nevoie de un astfel de echipament.

Pompe de apa

Pompele submersibile de apa

Pompele submersibile sunt echipamente utilizate frecvent atunci cand este necesara asigurarea cantitatii de apa pentru consum sau pentru uzul menajer. Acest sistem de alimentare cu apa este alegerea ideala atunci cand nu exista o retea centralizata pentru furnizarea apei potabile sau a apei menajere. Acest tip de pompe sunt partial sau complet scufundate in apa, fiind concepute pentru a rezista la presiune ridicata si la un mediu de lucru dur.

Pompele de apa de suprafata

In cazul pompelor de apa de suprafata vorbim despre echipamente montate la suprafata si care sunt folosite pentru puturile de adancime redusa, de asemenea sunt folosite pentru pomparea apei la distrante mari, cresterea presiunii in instalatiile civile si industriale. In cazul acestor pompe apa va fi transportata catre punctul de consum de la un put, bazin prin intermediul unei tevi. In functie de distanta dintre putul, bazinul de unde este aspirata apa si punctul de consum, puterea pompei trebuie sa fie suficient de mare pentru a transporta apa.

Pompe de apa centrifuge

In categoria pompelor de apa centrifuge regasim acele echipamente de furnizare a apei care functioneaza pe baza principiului de transformare a energiei cinetice in energie hidrodinamica. Pentru acest lucru se foloseste un dispozitiv rotativ, acest dispozitiv avand rolul de a transporta lichidul. Aceste pompe de apa sunt utilizate pentru sursele de apa curata, apa care nu prezinta substante chimice. Domeniile de utilizare a acestor pompe de apa centrifuge sunt furnizarea apei menajere, pentru piscine, pentru irigatii sau pentru aspersoare.

Pompe de apa cu tocator

Tot in randul tipurilor de pompe de apa regasim modelele cu tocator. Aceste pompe de apa sunt foarte utile pentru acele situatii in care trebuie extrasa apa murdara avand impuritati solide de dimensiuni mari. Daca in randul pompelor submersibile regasim pompe pentru apa murdara care pot extrage apa cu un grad moderat de murdarie, dar fara impuritati solide, pompele de apa cu tocator dispun de un mecanism care pot marunti diferite tipuri de impuritati solide.

Acestea sunt doar o parte dintre categoriile de pompe de apa pe care le poti avea in vedere pentru gospodarie sau pentru diferite domenii de activitate. Pentru o oferta completa de astfel de echipamente, dar si pentru detalii tehnice privind categoriile de pompe de apa, te asteptam pe www.hidropompe.ro.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!