Cum sa amenajezi o bucatarie in stil american. Sfaturi de care sa tii cont

in Decoratiuni

Bucataria este zona cea mai placuta din casa si poate chiar cea mai utilizata, in afara de sufragerie. Pasionatii de gatit declara mereu ca isi gasesc inspiratia aici si isi aduna gandurile dupa o zi grea de munca. Este foarte important sa amenajezi bucataria conform personalittaii tale, dupa o tematica bine aleasa, dar sa respecti totusi, factorul practic care desavarseste o bucatarie. Daca iti doresti o bucatarie in stil american, sofisticata, utila si linistitoare am pregatit cateva idei interesante de urmat.

Amenajare bucatarie stil american

Sfaturi de care sa tii cont daca amenajezi bucataria in stil american

Open space

Stilul open space este din ce in ce mai indragit de romani, fiind preluat de la americani. De fapt, asta si inseamna o bucatarie americana. Simplu fapt ca poti discuta cu familia in timp ce pregatesti pastele pentru cina si urmaresti emisiunea preferata leaga si mai mult oamenii, mai ales daca petrec o zi intreaga separati, fiecare la munca sau la scoala. Piesa centrala intr-o astfel de ameanajre este insula centrata corespunzator. Este eficienta si ofera spatiu de desfasurare potrivit pentru a incorpora cat mai multe elemente ajutatoare. De aceea, alege chiuvetele din granit de pe Chiuvete Lavello care au rezistenta crescuta la zgaraieturi, impacturi, temperaturi ridicate si socuri termice. O alegere care denota mult bun gust si calitate de savarsita.

Foloseste culori deschise

Bucatariile open space in stil american sunt recunoscute pentru finisajele deschise si luminoase. Daca dispui de un spatiu larg ar fi bine sa optezi pentru finisaje in culori calde: alb, nuante diverse de alb sau crem. Alege piese de mobilier in concordanta cu nuantele peretilor pentru a crea armonie incaperii. Daca bucataria este dispusa pe Nord, cu atat mai mult trebuie sa-i oferi lumina, iar daca lumina soarelui este prezenta mai mereu in incapere, prin finisajele in culori calde nu vei face altceva decat sa creezi amplitudine si volum locului. De asemenea, evita haosul de culoare si opteaza pentru maxim trei culori dominante in bucatarie pentru ca tot ce este prea mult strica echilibrul estetic al camerei.

Alege materiale de buna calitate

In bucatarie este esential sa dispui de mobilier de buna calitate care nu pastreaza umiditate si igrasie. Cei mai multi specialisti sunt de parere ca MDF-ul este materialul cel mai potrivit mai ales pentru bucatarie si zona de living. De asemenea, marmura sau lemnul sunt alte materiale calitative pe care le poti incerca, iar pentru insula din bucatarie granitul este extraordinar de bun. Nu se zgaraie si este extrem de util gospodinelor care vor putea pregati aluaturi sau vor putea pune oalele incinse de pe plita, direct pe blat, fara frica ca ar putea sa se dererioreze.

In concluzie, stilul de amenajare american invita la confort, relaxare si calitate. Triunghiul ideal pentru orice persoana care iubeste luxul si bunul gust.

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!