Cum sa alegi cele mai bune materiale pentru locuinta ta

in Ghid Practic Casa

Amenajarea locuintelor presupune o schimbare de aspect a casei tale, insa dincolo de a te concentra pe imagine ar trebui luata in calcul si functionalitatea.

travertin - locuinta ta

Sursa foto

Astfel, fiecare renovare aduce pe langa un plus de frumusete si o imbunatatire a materialelor folosite, acestea fiind mai noi si mai inovatoare. Iata cum sa alegi cele mai bune materiale pentru casa ta, astfel incat si esteticul dar si functionalitatea sa fie acoperite.

Alege materiale potrivite incepand de la exterior

Aleile casei tale vor trebui realizate din materiale durabile si rezistente, daca vrei sa faci o schimbare. Poti opta pentru piatra cubica din granit, iar in acest fel nu vei mai fi nevoit sa apelezi ani de an la schimbarea elementelor de placare exterioara. Piatra cubica este o solutie perfecta pentru amenajarea exteriorului casei, atat la nivel de alei cat si la nivelul terasei.

Piatra cubica este rezistenta si durabila, iar montajul se realizeaza cu usurinta, fara a fi nevoie de ajutor specializat. Tot ce ai de facut este sa alegi piatra cubica din magazine specializate,serioase, care cunosc cu adevarat beneficiile pe care le ofera piatra naturala.

Alege tencuieli decorative de calitate in locul lavabilei

Fara a se intelege ca vopseaua lavabila nu este o solutie potrivita, recomandarea moderna este aceea de a folosi tencuieli decorative pentru casa ta, pentru ca acestea au un rol foarte bine definit in protectia peretilor casei tale, dar si in ceea ce priveste estetica.

Vei vedea ca exista in prezent o multitudine de tipuri de tencuieli decorative, atat pentru interior, cat si pentru exterior, tencuieli siliconice, care sa protejeze peretii de apa sau tencuieli minerale, care sa permita peretilor sa respire.

Alege cimenturi aditivate

Atunci cand lucrezi pentru casa ta unul dintre punctele cheie in realizarea sau amenajarea acesteia o constituie timpul de asteptare. Timpul de uscare a materialelor de constructii influenteaza foarte mult calitatea lucrarii si timpul in care se face exploatarea acesteia.

Pentru a te bucura deopotriva de calitate, dar si de o reducere a timpului de asteptare, poti folosi materiale aditivate. Cimentul aditivat, spre exemplu, poate avea compusi care sporesc timpul de uscare sau timpul de intrare in priza, astfel ca lucrarea ta va fi realizata intr-un timp mai scurt, iar tu te vei putea bucura de o exploatare mai rapida a locuintei tale.

Alege materiale inovative in locul celor clasice, unde este cazul

Pana nu demult gresia si faianta erau un etalon in ceea ce priveste amenajarea bailor, a holurilor si a bucatariilor. In prezent insa piatra naturala a castigat tot mai mult teren, astfel ca utilizatorii au inteles beneficiile pe care schimbarea materialelor o poate aduce.

Piatra naturala, rasinile epoxidice sau alte materiale speciale care rezista mai bine si sunt mai estetice decat solutiile clasice ar trebui luate in calcul atunci cand amenajezi o locuinta, pentru ca acestea pot schimba total felul in care functioneaza casa ta.

Alege materiale eficiente pentru izolare

Desi polistirenul este un material foarte bun pentru izolare, poti investi cu putin peste pretul acestuia pentru izolarea casei cu vata minerala. Vata minerala bazaltica si vata de sticla sunt elemente naturale care iti protejeaza casa si te ajuta sa o transformi intr-o locuinta eficienta din punct de vedere energetic. Astfel, facturile aferente consumului de energie vor fi mai mici, iar temperatura in casa ta va fi constant cea potrivita.

Alegerea materialelor potrivite trebuie sa aiba in vedere specificul camerelor, dar si exigentele de confort, asa ca va trebui sa alegi luand in calcul toate aspectele care tin de casa ta. In acest fel te vei bucura de confort si te vei putea bucura de o casa moderna si eficienta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!