Ioana Tutunaru si doua proiecte cu piatra unde cozy este cuvantul de ordine

in Decoratiuni

Inca de la o varsta frageda, Ioana Tutunaru a fost pasionata de tot ceea ce inseamna arta frumosului, motiv pentru care a parcurs toti pasii necesari pentru a urma o cariera intr-un domeniu conex. Ioana Tutunaru este fondatoare si arhitecta O/N Arhitectura, si arhitectul lunii februarie in cadrul initiativei #MEETTHECREATORS.

Amenajare dormitor

Combinatie de clasic, neoclasic si mid century intr-o casa din Ilfov

Primul proiect pe care ni-l prezinta Ioana este o locuinta amenajata in stil mid-century pentru o familie cu trei copii, proiect pentru care Ioana a incercat pe cat posibil sa gandeasca spatiul pentru fiecare membru si nevoile sale.

Amenjarea bucatariei locuintei a pornit de la alegerea blatului, deoarece Ioana si-a dorit un blat din marmura alba. Din coloritul marmurei, au derivat nuantele de gri pentru tot ceea ce inseamna mobilierul din bucatarie.

Amenajare bucatarie

In aceasta amenajare, Ioana a fost cea care a proiectat si mobilierul, printre care si piesa centrala a amenajarii, masa de dining realizata din lemn de cires imbinat cu rasina epoxidica, al carui picior este realizat din metal.

Amenajare dining

Ca sa poata obtine acea senzatie de mid-century, arhitecta a combinat piesele de mobilier vechi pe care le-a reconditionat cu piese noi proiectate de ea. Aici amintim si canapeaua din catifea.

Baile din amenajarea locuintei sunt diferite una de cealalta, in una dintre ele au fost folosite placi ceramice de mici dimensiuni pentru a crea un joc, iar pentru peretele ramas liber, a folosit o nuanta de gri inchis. In cea de-a doua baie, Ioana a folosit integral marmura in zona dusului si ardezie inchisa la culoare pentru pardoseala.

Zig zag de ardezie wine si verde menta

Cel de-al doilea proiect este situate in complexul Darwin Residence din Tunari unde arhitecta a preluat partea de structura a cladirii si a finalizat-o. Pentru amenajarea spatiilor comune, a mascat tot ceea ce a insemnat conducte si legaturi folosind rigips perforat si panouri din pal furniruit pentru a masca contoarele. Pentru a oferi senzatia de spatiu, a ales un granit lucios pentru pardoseala.

Apartamentul pe care ni-l prezinta Ioana este cu doua camere si iese in evidenta prin tavanul in stil industrial. Arhitecta a ales sa pastreze inaltimea tavanului si betonului aparent care reprezinta placa de la etajul urmator. Ca sa nu lase senzatia de prea mult industrial, s-a jucat cu scafe din rigips si a folosit culori calde tocmai pentru a balansa senzatia de rece pe ca o aduce tavanul. Pentru a da senzatia de cozy, Ioana a folosit verde pentru pereti si roz pentru draperiile din catifea.

Amenajare living apartament Amenajare dining apartament

In bucatarie, a folosit o nuanta de gri deschis si ardezie visinie pentru contrablat, ca sa adauge accentul necesar. Pentru baie, a folosit aceeasi ardezie Wine alaturi de cea verde menta, placate in zig zag, atat pe pardoseala, cat si pe peretele cazii pentru a da impresia de continuitate. Tot in baie, arhitecta a folosit un placaj alb mat care sa puna in lumina piatra naturala.

Amenajare living apartament

Pentru amenajarea dormitorului apartamentului, Ioana a ales sa lase tavanul la vedere si sa compenseze prin culori calde restul incaperii. Dressing-ul este imbracat cu oglinda pentru a da acea senzatie de spatiu, iar peretele din spatele patului este placat cu profile decorative pictate in nuante vii care sa completeze intreaga paleta.

Acestea sunt doar doua dintre proiectele ce poarta semnatura Ioanei Tutunaru. Daca vrei sa vezi documentarea video a proiectelor, o poti face accesand acest link si daca vrei sa citesti interviul integral, il gasesti pe blogul celor de la PIATRAONLINE. Contacteaz-o pe Ioana prin intermediul paginilor de Social Media.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!