Intelegerea functionalitatii sistemelor de osmoza inversa

in Diverse

Fiecare sistem de osmoza inversa este utilizata pentru a controla cu precizie si siguranta debitul in diferite etape intr-un sistem de osmoza inversa.

Osmoza inversa este un proces de purificare a apei care indeparteaza impuritatile din apa. A avea apa curata este esentiala pentru aplicatiile industriale. Cazanele, produsele farmaceutice, produsele alimentare si bauturile si aplicatiile agricole necesita apa pura in procesele lor, iar osmoza inversa este o solutie comuna. Pentru a controla debitul de apa in aceste sisteme, se folosesc supape. In functie de complexitatea sistemului, o varietate de supape sunt utilizate pentru a controla cu precizie debitul de apa contaminata purificand-o in apa curata.

Sisteme osmoza inversa

Elementele de baza ale osmozei si osmozei inverse

Osmoza este un fenomen natural in natura cand doua solutii sunt separate printr-o membrana semipermeabila. O membrana semipermeabila permite anumitor molecule sau ioni sa treaca prin ea si impiedica trecerea altora - in functie de dimensiunea si sarcina electrica. Desigur, concentratia de molecule incearca sa se egaleze, ceea ce forteaza apa curata prin membrana semipermeabila sa se amestece cu apa sarata. Aceasta forta prin membrana este ceea ce este definita ca "presiune osmotica".

Aici poti achizitiona 26 de sisteme cu osmoza inversa si ultrafiltrare a apei extrem de eficiente cat si cartuse, filtre si consumabile pentru osmoza inversa.

In osmoza inversa, un sistem urmareste sa deplaseze o solutie concentrata, cum ar fi apa sarata, prin membrana semipermeabila, care permite doar moleculele de apa sa treaca si opreste pe altele. Aceasta curata si purifica eficient apa. Cu toate acestea, deoarece acesta nu este un fenomen natural si presiunea osmotica actioneaza impotriva directiei de miscare a apei dorite, trebuie sa existe o presiune externa pentru a muta apa in directia dorita. Sistemele cu osmoza inversa utilizeaza in general pompe sau apa alimentata prin gravitatie pentru a realiza acest lucru.

Aplicatii industriale pentru sistemele de osmoza inversa

Anumite aplicatii industriale necesita puritatea apei sa aiba aceleasi standarde de calitate sau chiar mai mari decat apa potabila. Adesea, acestea sunt sisteme industrial de osza inversa continue care trateaza volume mari de apa care functioneaza la presiuni intre 6.89476 Bar si 68.9476 psig.

La Somra.ro poti achizitiona sisteme industriale de osmoza inversa pentru ultrafiltrarea apei.

In functie de calitatea necesara a apei dupa tratare, numeroase membrane si treceri pot fi utilizate pentru a creste eficacitatea si a reduce volumul de apa de evacuare. Urmatoarele sunt exemple de aplicatii tipice:

Cazane sau boilere: care folosesc abur pentru a conduce turbinele isi purifica adesea apa inainte de a o fierbe in abur. Daca apa contaminata este transformata in abur, aceasta poate deteriora palele turbinei, provocand opriri si probleme de intretinere. Acest lucru face ca purificarea apei sa fie mai rentabila pentru a creste longevitatea turbinelor.

Produse farmaceutice: Pentru a crea produse consistente si pure, companiile farmaceutice au nevoie de apa pura, fara particule dizolvate, bacterii si substante organice. Adesea, produsele farmaceutice necesita niveluri de particule dizolvate de pana la 10.000 de ori mai mici decat apa potabila sigura. Sistemele de osmoza inversa in combinatie cu alte procese de tratare a apei pot fi utilizate pentru a realiza acest lucru.

Alimente si bauturi: Apa purificata este necesara pentru a preveni problemele de sanatate si pentru a mentine calitatea productiei pentru alimente si bauturi. Sistemele RO sunt utilizate impreuna cu sisteme suplimentare de tratare pentru a purifica apa pentru a asigura un produs sigur si un gust si miros consistent.

Agricultura: Apa de irigare de multe ori nu trebuie sa fie la fel de pura ca apa potabila, dar gasirea apei potrivite este inca dificila. Prin preluarea apei care nu este potabila si trecerea ei prin sisteme simple de RO, apa este la standardele pentru agricultura chiar daca nu este potabila.

Selectarea supapei de osmoza inversa

In functie de pasul din cadrul sistemului de osmoza inversa, sunt utilizate diferite supape pentru a controla cu precizie si siguranta debitul. Functionalitatea supapei creeaza avantaje si dezavantaje pentru utilizare, facand diferite supape utilizate in mod optim la diferiti pasi.

Valva selenoida

O supapa solenoidala foloseste un piston pentru a deschide si inchide un orificiu, care fie impiedica, fie permite curgerea unui mediu. Acest piston se deschide si se inchide prin miscarea in sus si in jos prin utilizarea unui camp electromagnetic generat de un magnet. In functie de daca supapa este in mod normal inchisa sau normal deschisa, supapa va schimba pozitiile atunci cand este aplicata sau intrerupta puterea. Aceste supape au un timp de reactie rapid.

Supape cu bila si fluture

Robinetele cu bila si fluture sunt de obicei controlate manual cu o parghie, dar pot fi si controlate electric sau pneumatic. O supapa cu bila are o bila cu un orificiu prin ea pentru a preveni sau permite curgerea prin bila in functie de orientare. O supapa fluture foloseste un disc subtire, sau napolitana, care se roteste si se deschide pentru a permite curgerea. Aceste supape au proprietati bune de etansare.

Supapa de inchidere automata

O supapa de inchidere automata se deschide si se inchide in functie de presiunea debitului. Functioneaza impreuna cu supapele din aval (adica o supapa care controleaza debitul intr-un rezervor) si poate detecta un debit inchis in aval pe baza cresterii presiunii, si apoi se va inchide. Functioneaza mecanic si nu necesita energie electrica, economisind energie si prevenind pierderea costurilor cu apa.

Verifica valva

O supapa de retinere este o supapa cu un singur sens. In general, este actionat cu arc, iar cand debitul vine din partea gresita, supapa se va inchide cu presiunea pentru a preveni curgerea. Figura 2 prezinta o supapa de retinere care poate fi filetata in linie cu conducta.

Supapa cu plutitor

O supapa cu plutitor este folosita intr-un rezervor pentru a opri fluxul de intrare atunci cand atinge un anumit punct de umplere. Pe masura ce apa din rezervor creste, plutitorul supapei se misca in sus si este conectat la o parghie care inchide mecanic supapa. Pe masura ce nivelul apei scade, supapa plutitoare se va redeschide.

Sistem de osmoza inversa cu o singura treapta

In functie de puritatea necesara si de calitatea apei care intra, diferite etape de purificare pot fi in serie cu sistemele cu osmoza inversa. Apa de alimentare intra si este pompata prin membrana osmza inversa, care separa apa purificata de cea nepurificata. Sistemele industriale de osmoza nversa pot fi proiectate cu mai multe etape, iar apa trece prin mai multe membrane pentru o filtrare mai buna, necesitand supape suplimentare pentru a controla debitul.

Supape utilizate in mod obisnuit in sistemele RO

Supapa de alimentare cu apa

Pe masura ce apa de alimentare intra intr-un sistem industrial de osmoza inversa, aceasta va trece adesea printr-o supapa initiala. Aceasta supapa controleaza fluxul de apa contaminata in sistem si poate izola sistemul de procedurile de pretratare sau pentru scopuri de intretinere. In functie de sofisticarea sistemului de osmoza inversa, acesta ar putea fi un solenoid, o supapa cu bila sau fluture.

Supapa de inchidere automata

Dupa ce apa contaminata trece prin pompa, aceasta va trece adesea printr-o supapa de inchidere automata. Aceasta supapa fie este controlata prin monitorizarea presiunii, fie este o supapa solenoidala. O supapa controlata de presiune va monitoriza presiunea la iesire si, daca aceasta creste (o supapa in jos pe linie este inchisa sau ceva impiedica curgerea), atunci se va inchide pentru a preveni curgerea in membrana de osmoza inversa. Pe masura ce presiunea revine la normal, se va redeschide.

La Somra.ro Oferim o gama larga de piese pentru service si intretinere a sistemului dvs. de osmoza inversa existent. Daca nu gasiti ceea ce cautati sau nu sunteti sigur de ceea ce aveti nevoie, sunati-ne si unul dintre expertii nostri cu inalta calificare va va ajuta sa gasiti ceea ce cautati.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!