Trei solutii simple pentru cresterea productivitatii angajatilor

in Diverse

Pentru orice afacere, scopul principal este acela de a obtine un profit cat mai generos. Indiferent ca este vorba despre un business axat pe prestarea de servicii sau pe oferirea de produse, orice firma vrea sa aiba angajati productivi si clienti satisfacuti. Rolul angajatilor este unul esential, deoarece ei reprezinta baza activitatii firmei tale. Fara salariatii care depun zilnic eforturi pentru obtinerea rezultatelor dorite, realizarea obiectivelor ar fi imposibila. Tocmai de aceea, este necesar ca firmele sa le ofere conditii de munca bune, care sa ii incurajeze sa aiba un nivel ridicat de productivitate. Fireste, cu cat conditiile de lucru sunt mai bune, cu atat satisfactia angajatilor va fi mai ridicata. Iar rezultatele lor, pe masura. Iata care sunt cele mai simple trei solutii pe care un antreprenor le poate implementa, pentru a fructifica la maximum potentialul angajatilor sai.

Cresterea productivitatii angajatilor

Solutii simple pentru o productivitate mai buna

Atmosfera placuta la birou

Calitatea mediului de lucru este un element esential pentru orice angajat. Toata lumea isi doreste sa isi desfasoare activitatile cotidiene intr-un birou luminos, spatios si cu aer curat. Printre cele mai mari amenintari la adresa atmosferei placute din birou este nivelul ridicat de umiditate. Umditatea din aer provoaca neplaceri de diferite feluri, atat persoanelor cat si suprafetelor si echipamentelor. Pentru a crea o imagine clara despre cat de importanta este calitatea aerului, trebuie mentionat ca umiditatea ridicata poate conduce la aparitia unor afectiuni precum astmul. De asemenea, ea creeaza si disconfort climatic. Cei care lucreaza intr-o incapere cu umiditate ridicata pot avea senzatia ca este prea frig sau prea cald, desi temperatura se afla la un nivel optim. Si aparatele electronice si obiectele din lemn pot suferi degradari din cauza umiditatii ridicate. Cea mai buna solutie pentru evitarea acestor neplaceri este utilizarea unor dezumidifcatoare Fral Romania. Acestea pot mentine un nivel optim al umiditatii atmosferice si in cele mai intinse spatii de birouri.

Momente speciale de relaxare

Sunt tot mai multe studii si experimente care demonstreaza faptul ca angajatii ar trebui sa petreaca mai putin timp la locul de munca. Potrivit acestor studii, sase sau chiar patru ore de lucru pe zi sunt suficiente pentru majoritatea angajatilor care fac munca de birou.

Deocamdata, Romania continua sa propuna ziua de munca de opt ore. Cu toate acestea, managerii abili le pot oferi angajatilor pauze de relaxare mai lungi. Angajatii si managerii pot iesi impreuna la masa sau la cafea. Astfel de pauze si activitati intaresc relatiile din cadrul echipelor si determina salariatii sa fie mai incantati de prezenta la birou. Implicit, placerea lor pentru job si productivitatea vor creste in mod natural.

Comunicare eficienta

Pentru ca rezultatele angajatilor sa fie la cel mai inalt nivel, este foarte important ca acestia sa isi inteleaga foarte bine rolul. In cazul in care este vorba despre o firma cu mai multe departamente, este important ca fiecare membru al unui departament sa stie cum se pozitioneaza actiunile sale in cadrul imaginii de ansamblu a activitatii companiei. De asemenea, este foarte important ca salariatii sa se cunoasca intre ei, pentru a dezvolta relatii si pentru a fi determinati sa se ajute reciproc.

Atmosfera placuta de la locul de munca si crearea unei bune relatii intre toti membrii unei firme sunt elementele care pot incuraja in mod semnificativ cresterea productivitatii. Cu doar cateva decizii simple si investitii minime, un manager bun de firma poate sa obtina rezultate uimitoare.

Sursa foto: Pixabay.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!