Cum sa iti protejezi eficient casa: 8 solutii la indemana

in Ghid Practic Casa

Siguranta casei este cruciala. Indiferent de zona in care locuiesti, casa si apartamentul trebuie protejate eficient pentru a preveni situatiile neplacute. Astazi exista solutii variate la care poti apela si din care poti alege varianta potrivita nevoilor tale.

Cum sa iti protejezi eficient casa - solutii la indemana

Sursa foto

Proverbul romanesc "paza bun trece primejdia rea" se aplica perfect locuintei. Spargerile, distrugerile, furturile sunt la ordinea zilei, numarul lor fiind in crestere. Siguranta este o nevoie de baza. Protejarea casei inseamna si protectia familiei. Solutiile numeroase si diversificate elimina tentatiile si tin departe infractorii. Iti prezentam cateva dintre produsele pe care te poti baza, unele dintre ele fiind extrem de ingenioase si la indemana.

1. Interfoane pentru casa

Cu siguranta daca stai la bloc interfonul ti se pare o idee buna, practica, care si-a dovedit deja utilitatea. Insa trebuie sa intelegi ca si la casa un astfel de produs iti asigura linistea si siguranta. Pe piata de profil exista o gama larga de interfoane pentru casa, ideale pentru constructii mici, clasice, dar si pentru vile.

Sistemele moderne de interfoane la casa duc tehnologia la un alt nivel, existand posibilitatea de functionare a dispozitivelor la vile, pentru una, doua sau trei familii. Astfel ai control al persoanelor pe care le lasi sa intre in casa ta.

2. Instalarea unui sistem de alarma

Sistemul de alarma poate fi extrem de eficient indiferent de tipul locuintei. Senzorii si camerele de vedere vor inregistra orice miscare si, in situatia in care totusi hotii se incumeta sa actioneze, sistemul va alerta autoritatile.

Poti alege un sistem care la detectia unei infractiuni activeaza lumina si sunete pentru a speria hotii.

3. Inchide usile si ferestrele

Daca instalezi un sistem de alarma nu trebuie sa uiti sa fii vigilent in continuare. Nu uita usi sau ferestre deschise, ele sunt o invitatie pentru hoti. Chiar si cand esti acasa usa trebuie sa fie inchisa.

Poti sa achizitionezi sisteme de siguranta care sa fie instalate inclusiv la ferestre. Unele familii continua sa apeleze la grilajele de fier, considerand ca le ofera mai multa siguranta.

4. Locuinte inteligente

Dezvoltarea tehnologica isi pune amprenta si in privinta sigurantei si protectiei locuintei. Cu ajutorul telefonului mobil, al tabletei sau al unui laptop poti detine controlul unei locuinte inteligente. Sistemele si echipamentele dintr-o casa automatizata complet supravegheaza toate operatiunile obiectelor casnice si administreaza si sistemele de securitate ale casei. Vei ?tii mereu si vei vedea tot ce se intampla in casa ta.

5. Lumina

Amplasarea mai multor surse de lumina in exteriorul casei asigura un perimetru in care infractorii nu vor dori sa fie vazuti. In plus, poti alege senzori care activeaza lumina la sesizarea miscarii in anumite zone. Astfel de senzori sunt montati si la blocuri, scarile fiind luminate la orice miscare detectata.

6. Parolarea si protejarea sistemului Wi-Fi

Aten?ie la reteaua wireless de acasa. Daca nu ai parola si nu verifici periodic securitatea acesteia, risti sa ajungi vulnerabil si hotii sa aiba acces la informatiile personale sau financiare. Apeleaza la firme specializate care iti pot ocroti reteaua.

7. Protejarea bunurilor de valoare

Daca ai bunuri de mare valoare si vrei sa le tii in locuinta, ar fi bine sa ai si o protectie adecvata pentru acestea. Un seif iti poate pastra in siguranta lucrurile importante, mai ales daca valoarea lor este mare. Piesele de arta pot fi protejate tot cu sisteme de alarma integrate la nivelul locuintei.

8. Postari limitate

Statistica confirma ca foarte multe spargeri si furturi au fost de succes dupa ce infractorii au urmarit pe retelele sociale anumite case, fotografiile din interiorul acestora, postate de proprietari. Uneori au profitat de informatiile publicate de acestia care anuntau plecari in concedii sau dezvaluiau elemente de siguranta. Cand mai vrei sa faci o postare din locuinta este bine sa te gandesti de doua ori inainte de publicare.

Orice alegi pentru protectia eficienta a casei trebuie sa corespunda nevoilor locuintei. Apeleaza la profesionisti si la firme specialitate pentru orice achizitie. Niciodata nu poti lua suficiente masuri de siguranta, infractorii sunt inventivi si descopera mereu noi metode de pacalire a sistemelor de securitate. Asadar, nu amana luarea unei decizii in ceea ce priveste protectia casei.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!