Transformarea balconului intr-un birou: 4 pasi de urmat

in Ghid Practic Casa

Un balcon poate fi transformat cu usurinta intr-o zona de lucru, mai ales ca acesta iti poate oferi si o priveliste de exceptie, care te poate ajuta sa te concentrezi mai usor. Afla cum poti face aceasta transformare si care sunt pasii pe care trebuie sa ii ai in vedere in acest sens din randurile de mai jos.

Transformarea balconului intr-un birou

Sursa foto

Realizeaza reparatiile necesare la nivelul substratului

Inainte de a face orice fel de lucrare la nivelul balconului va trebui sa ai in vedere reparatiile necesare pentru a obtine aspectul dorit. Ai nevoie de scule de lucru si de materiale de constructii potrivite printre care OSB Egger de pe site-ul Mathaus, vopsea lavabila polistiren pentru izolare, banda adeziva si materiale pentru realizarea pardoselii etc.

Reparatiile pe care va trebui sa le faci presupun umplerea fisurilor, daca este cazul, redarea planeitatii placii de beton prin turnarea unei sape si indreptarea peretilor. Va trebui sa ai in vedere, de asemenea, desprafuirea suprafetelor si repararea golurilor, a fisurilor si a gaurilor.

Amenajeaza o pardoseala potrivita

Este destul de provocator sa alegi o pardoseala potrivita pentru balcon, asa ca trebuie sa te gandesti foarte bine la avantaje si dezavantaje. In general, balcoanele sunt amenajate cu gresie, dar daca vrei un spatiu de lucru calduros, ar trebui sa reevaluezi aceasta alegere. Balconul este separat de restul casei in cele mai multe dintre cazuri, iar acest lucru il face sa fie si greu de incalzit.

Poti alege sa amenajezi pardoseala cu parchet laminat sau, daca vrei o optiune si mai economica, atunci poti monta vinil cu aspect de parchet. Acesta necesita doar un substrat cu planeitate perfecta pentru ca efectul sa fie cu adevarat surprinzator.

Fireste, poti opta si pentru piatra naturala sau rasina epoxidica, insa aceste solutii sunt mai scumpe si mai potrivite pentru spatii de birouri de sine statatoare.

Verifica etanseitatea ferestrelor

Pentru a putea lucra in balcon si pentru a transforma spatiul intr-o zona cat mai eficienta de lucru verifica ferestrele. Etanseitatea tamplariei si caracteristicile de inchidere si izolare ale acesteia sunt deosebit de importante pentru confortul tau.

Poti opta si pentru schimbarea tamplariei, alegand modelele din termopan care te vor ajuta sa te bucuri de o izolare corecta si de un confort sporit.

Alege mobilierul potrivit pentru un spatiu de lucru

Mobilierul pentru un birou amenajat in balcon trebuie sa tina seama de dimensiunea efectiva a spatiului. Poti alege un birou realizat din lemn, in mod traditional, sau poti construi un spatiu de lucru folosind OSB si elemente metalice sau piatra naturala. In prezent exista foarte multe idei de amenajare pe care le poti pune in practica, adesea chiar cu buget redus, asa ca te poti inspira din diferite cataloage sau imagini disponibile pe internet.

Pe langa spatiul efectiv dedicat muncii tale, este necesar sa alegi si elemente de mobilier pentru arhivare, cum ar fi, spre exemplu, dulapurile de tip soldat sau comodele de tip seif cu sertar. In acest fel, vei putea organiza cat mai bine lucrurile, fara a mai incarca si alte zone ale locuintei si fara sa fie nevoie sa te deplasezi pentru a gasi ceea ce iti este necesar.

Sa amenajezi o zona de lucru direct in balconul tau inseamna sa utilizezi eficient si rational spatiul disponibil, iar acest lucru este cu siguranta cel mai avantajos pentru tine. Opteaza pentru idei creative si pentru siguranta, iar visul tau de a te bucura de un birou chiar la tine in balcon va incepe sa capete contur.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!