Trucuri pentru decorarea moderna a locuintei

in Decoratiuni

Orice locuinta necesita o abordare periodica in ce priveste decorarea si redecorarea sa, actualizarea dispozitivelor de curatenie sau a articolelor de dormit, implicit a pieselor de mobilier. Desigur, pentru a ne permite sa fim in ton cu moda pe toate planurile, trebuie sa existe un buget pe masura, sa putem sustine actiunile respective.

Decorare locuinta moderna

Suntem aici, insa, pentru a sugera cateva viclesuguri utile dobandirii unei locuinte primitoare si confortabile, fara prea mari investitii.

Amenajarea unui colt de lectura

O miscare de efect este, fara doar si poate, amenajarea unui colt de lectura in camera de zi. Proiectarea trebuie sa fie cat mai formala. Un fotoliu relaxant, o mini biblioteca moderna si culori cat mai vii pentru ambele piese de mobilier.

Accesoriile de decor, precum vaze, sculpturi sau alte accente nu fac decat sa dea un aer sofisticat camerei.

Imbunatatirea decorului intrarii in locuinta

Ori de cate ori intram in casa, trebuie si este important sa ne simtim relaxati. Sa lasam, practic, la usa tot ce ne apasa legat de ziua de serviciu, de discutiile in contradictie pe diferite teme.

Decorarea peretilor de la intrare cu diferite tablouri care prezinta imagini calde, cu si despre natura sau estetizarea mobilierului cu mici decoratiuni, cantaresc enorm in ceea ce presupune a fi un cadru ambiental si primitor.

Ornarea podelelor cu fel de fel de pielarii sau a peretilor cu animale impaiate

In cazul cabanelor montane, a vilelor mici si cochete, se recomanda ornarea podelelor cu pielarii de oaie sau de urs si, de ce nu, imbodobirea peretilor cu animale impaiate. Toate aceste trucuri vor da incaperilor un aer rustic, atractiv si confortabil.

Daca ne orientam si pentru proiectarea unui semineu, fie pe lemne, fie electric, atunci putem vorbi de un cadru perfect.

Schimbarea periodica a lenjeriei de pat

Un siretlic deloc costisitor il reprezinta schimbarea periodica a lenjeriei de pat cu una noua si viu colorata. Nu ne afecteaza bugetul si nu ia mai mult de 5 minute pentru a o comanda.

Este preferabil ca acest proces sa se intample de doua ori pe an, pentru a nu da sansa monotoniei sa patrunda in camerele noastre. Ba mai mult, odata cu schimbarea lenjeriilor, putem aerisi si salteaua de pat, activitate obligatorie in vederea inhibarii aparitiei acarienilor.

Pavoazarea patului cu baldachin

Daca am fost marcati si impresionati de filmele regale, cu dormitoarele atragatoare si somptuoase, putem dobandi, printr-un mic truc, macar o parte din tendintele aristocrate.

Pavoazarea patului cu baldachin nu este deloc costisitoare, ba mai mult, are efecte mult mai benefice decat investitii majore in orice alt fel de ornamente moderne.

Ornarea camerei cu palete de culori din natura

Daca am achizitionat o locuinta noua si nu avem idee cum sa decoram fiecare camera, ne putem inspira, fara doar si poate, din natura. Culorile prezente in natura vie le putem aduce la noi in casa. Pereti bleumarin, mobilier alb, parchet alb, covorase pufoase, ghivece cu flori si ornamente rustice sunt doar cateva idei interesante in ceea ce poate reprezenta viitorul locuintei noastre.

Pastrarea curateniei

Chiar daca nu constientizam intotdeauna acest lucru, pastrarea curateniei confera incaperii un aer primitor, cald, confortabil. Curatenia nu se vrea a fi un moft, ci, mai degraba, o activitate cotidiana. Nu facem curatenie saptamanal. O pastram zi de zi. Pentru a ne imbunatati "armele" cu care intampinam murdaria, ne sunt recomandate site-urile de specialitate, unde avem ocazia de a ne informa corect despre fel de fel de dispozitive destinate curateniei.

In caz contrar, practicile invechite de curatare pot deveni o corvoada si mersul acasa nu va mai insemna deloc o placere arzatoare, ci un chin.

Rezonand cu macar o parte dintre ideile de mai sus, avem ocazia de a ne mentine locuinta la standardele dorite, fara a periclita prea mult bugetul familiei. Am pus accent doar pe notiunile care nu costa, care sunt accesibile tuturor persoanelor.

Este de bun simt sa credem ca daca ne merge mintea putem avea rezultate si confort sporit accesand fel si fel de trucuri utile.

Sursa foto: pixabay.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!