Spatii fluide, transfer de atmosfera in aer liber si proactivitate - sau cum designul de interior a salvat restaurantele in pandemie

in Decoratiuni

Restaurantele au supravietuit in pandemie gratie designului: de exemplu, in Paris, separatoarele dintre mese au fost improvizate din prelate, iar pistele pentru biciclete au devenit sali de mese. Dar, pe masura ce noua normalitate a devenit o realitate incontestabila, influenta COVID-19 a devenit deja vizibila in design, fie ca vorbim de amenajarile in aer liber, fie de cele de interior.

Arhitectii PickTwo.ro, Radu Calin si Sebastian Mindroiu

Sursa foto

Am cerut profesionistilor din domeniul ospitalitatii si al designului opinia despre cum cum va evolua zona HoReCa din punctul de vedere al arhitecturii si de ce standarde e bine sa tii cont in materie de design pentru restaurant in epoca post-covid. Arhitectii PickTwo.ro, Radu Calin si Sebastian Mindroiu, ne-au lasat trei sfaturi de proiectare care credem noi au salvat, in definitiv, nisa de la extinctie.

Acordati prioritate spatiului si fluiditatii

Radu Calin, arhitect, recunoaste ca, desi sase metri distanta este regula generala pentru distantarea sociala, e bine sa se tina cont de faptul ca oaspetii vor impinge scaunele si personalul va trebui sa mearga printre mese. Spatiul de luat masa e fundamental diferit de ideea de a astepta la coada, in aer liber (pentru take away) - vorbim de spatii dinamice, in miscare constanta. Cand se reproiecteaza planul de etaj, trebuie luat in considerare tocmai acest flux, chiar daca inseamna sa pierdeti spatiu pentru inca o masa sau doua. Go for space. Always.

Transfer de atmosfera in aer liber

Plexiglasul poate fi considerat ingredientul-magic pentru distantarea sociala, doar ca daca nu este curatat cu meticulozitate poate arata dezagreabil.

Sebastian Mindroiu, arhitect, incurajeaza operatorii sa creeze "un spatiu in aer liber care sa fie ca o oaza speciala" si care sa replice unu-la-unu stilul de amenajare de la interior - fie acesta rustic sau modern - prin reutilizarea elementelor precum draperiile, rafturile de carti si jardinierele ca separatoare, in functie de identitatea de brand a fiecarui restaurant, suplinind astfel problema majora ca "afara nu e ca inauntru".

Construiti proactiv

Nimeni nu isi doreste o alta pandemie, dar arhitectii de la PickTwo.ro isi doresc ca amenajarile adaptabile si modulare sa devina noul normal. De exemplu, pereti frontali flexibili care se deschid pentru a lasa aerul proaspat sa patrunda este o masura care a fost critica pentru siguranta in interior si in aer liber.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!