ATREA Romania: "In acest an am livrat 240 de aparate de ventilatie cu recuperare de caldura pentru scoli. Este primul an cu cerere masiva pe acest segment"

in Diverse

Atrea, cel mai important producator de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura din Romania estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 20% fata de 2020.

Dorin Salamac

"Una dintre liniile de business pe care ne-am concentrat in acest an, si anume sistemele de ventilatie pentru institutii de invatamant, a avut o crestere de aproape 400%. In acest an am livrat 240 de aparate de ventilatie cu recuperare de caldura pentru scoli. Este primul an cu cerere masiva pe acest segment pentru ca autoritatile locale, care gestioneaza aceste cladiri, incep sa inteleaga avantajele sistemelor de ventilatie, mai ales in contextul pandemiei, dar si pentru cresterea eficientei actului educational. Nu in ultimul rand vorbim despre o economie consistenta la energie, avand in vedere ca in institutiile respective nu se mai foloseste metoda aerisirii prin deschiderea geamurilor", declara Dorin Salamac, director general Atrea Romania.

Aparatele de ventilatie care se monteaza in scoli sunt de doua tipuri: cu montaj pe plafon si echipamente de sine statatoare, fara tubulatura. Preturile pentru astfel de echipamente variaza intre 3000 si 6000 euro pe bucata, inclusiv montajul.

Un elev are nevoie de 25 mc de aer curat pe durata unei ore in clasa

"Ca proiectie pentru anul urmator ne asteptam ca aceasta tendinta de crestere sa se mentina, mai ales pe fondul cererii din zona cladirilor publice, in contextul activarii investitiilor prin programul PNRR. Astfel este de asteptat ca pe piata sa apara foarte multe astfel de aparate de calitate indoielnica si care nu respecta standardele tehnice necesare.
Pentru a se feri de astfel de situatii, beneficiarii trebuie sa aiba in vedere cateva elemente tehnice in procesul de selectie al echipamentelor. In primul rand aparatele trebuie sa poata furniza debite de aer de minim 25 mc pe ora pentru un copil, ceea ce inseamna un total de 650 mc de aer proaspat pe ora pentru o clasa cu 25 de copii si un profesor. Apoi, nivelul de zgomot trebuie sa fie de maxim 30 db, masurati la debitul de 650 mc. Foarte importante sunt certificarile europene care atesta calitatea si eficienta energetica a unitatilor. Calitatea filtrelor de aer si nivelul de recuperare a caldurii (peste 90%) sunt alte date catre trebuie luate in considerare si, nu in ultimul rand, nivelul de automatizare, care optimizeaza consumul si regleaza nivelul de CO2 in incinte"
, mai explica Dorin Salamac.

Pandemia a accentuat necesitatea instalarii sistemelor de ventilatie in scoli, acestea fiind si recomandate de catre specialistii din domeniul medical, la nivel european. Solutiile Atrea reduc gradul de transmitere al virusurilor in interior cu pana la 80%, aerisind in permanenta spatiul inchis. In acelasi timp caldura este recuperata in proportie de 90% si folosita pentru a incalzi aerul introdus.

Despre Atrea

Compania Atrea este lider pe piata locala si europeana in producerea si instalarea de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pentru zona industriala, comerciala, rezidentiala si horeca. Toate echipamentele sunt produse in fabricile companiei din Cehia, avand la baza inovatii si brevete proprii de 30 de ani. Sistemele sunt concepute pentru a reduce pierderile de energie ale constructiilor, prin aportul de aer curat in incinte, la aceeasi temperatura cu aerul viciat evacuate. Atrea Romania a fost infiintata in urma cu 6 ani, in prezent fiind una dintre cele mai dinamice companii din piata care livreaza si instaleaza echipamente de ventilatie cu recuperare de caldura.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!