Vrei sa-ti cumperi o noua locuinta? 6 pasi de urmat

in Financiar

Daca vrei sa-ti cumperi o locuinta noua, trebuie sa ai in vedere cativa pasi de baza pe care trebuie sa-i urmezi cu strictete.

Vrei sa-ti cumperi o noua locuinta? 6 pasi de urmat

Sursa foto

Creditele imobiliare reprezinta un punct de sprijin pentru tinerii casatoriti care vor sa faca un imprumut garantat de stat pentru a-si lua o locuinta noua. Astfel tnerii pot obtine imprumuturi foarte avantajoase pentru care trebuie sa plateasca o suma rezonabila drept avans.

1. Contracteaz? un credit imobiliar

Daca vrei sa profiti de toate avantajele oferite de acest tip de credit, atunci solicita toate detaliile necesare pentru a te informa corect. Verifica daca indeplinesti conditiile si daca detii toate documentele necesare pentru dosar. Ai grija la fiecare document, deoarece acestea pot sa difere de la banca la banca.

Daca doresti sa colaborezi cu aceeasi banca la care ai deja un cont de debit sau de economii, s-ar putea ca acest lucru sa-ti aduca extra beneficii. Este bine sa fii atent si la astfel de aspecte.

2. Calculeaza atent costurile imprumutului

Pentru a avea certitudinea ca acest program se pliaza perfect necesitatilor tale, trebuie sa verifici daca poti suporta costurile pe termen lung. Atunci cand faci un imprumut bancar, responsabilitatea primeaza.

Pe site-ul bancii unde vrei sa obtii creditul ai posibilitatea de a efectua un calcul pentru creditul imobiliar pentru a sti exact cat vei avea de platit si pe ce perioada ar fi mai convenabil sa rambursezi creditul.

3. Completeaza dosarul de finantare

Pune toate actele necesare in dosar, completeaza-l cu maxima atentie la detalii si apoi depune-l la banca. Acesta va fi analizat de catre un ofiter de credite. In cazul in care este incomplet, va fi respins si va trebui s?-l completezi cu actele necesare.

Daca totul este in regula, vei primi o pre-aprobare si banca va face imediat evaluarea locuintei. In urma constatarii valorii imobilului, dosarul tau va fi supus pentru aprobarea finala.

4. Obtine un extras de informare

Extrasul de informare trebuie atasat la dosar deoarece in lipsa acestuia nu poate fi trimis la Fondul de Garantare. Dupa o analiza minutioasa, banca va decide daca dosarul tau va fi aprobat sau nu.

5. Fa plata comisioanelor necesare

Daca dosarul tau va fi aprobat, trebuie sa achiti comisionul de garantare si un comision de analiza catre banca, ce se calculeaza ca fiind un sfert din suma totala. Apoi va trebui sa trimiti bancii raspunsul tau de acceptare, impreuna cu dovada de plata a comisionului. Banca emite un contract de garantare ce completeaza dosarul in vederea obtinerii creditului.

6. Semneaza actele la notariat

Actele oficiale trebuie semnate in fata unui notar. Toate contractele vor fi date spre semnare, dupa cum urmeaza: contractul de credit, contractul de garantare, contractul de vanzare-cumparare si contractul de ipoteca. Dupa intabularea locuintei in Cartea Funciara, vei putea primi banii pentru noua ta locuinta.

Care sunt avantajele programului unui credit pentru o locuinta noua?

Optand pentru creditul imobiliar, vei beneficia de o serie de avantaje:

  • Fondurile necesare achizitionarii locuintei se obtin destul de usor;
  • Platesti un avans de minim 20% din valoarea imobilului;
  • Beneficiezi de o dobanda avantajoasa;
  • Creditul va putea fi accesat de catre orice persoana salariata, indiferent de veniturile lunare;
  • Poti garanta atat cu proprietati proprii, cat si din proprietatea unor terti.

Daca vei urma cu atentie pasii prezentati mai sus, vei putea sa achizitionezi noua locuinta in cel mai scurt timp si in cele mai avantajoase conditii.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!